tisdag 27 januari 2009

Eastern Condors - 1987


"Dudes on a mission"-flmer är alltid underhållande. Så är även denna fantastiska Dirty Dozen-klon av Sammo Hung. I sann Hong Kong tradition så är det fullt med luftakrobatik, skottlossningar, vild martial arts och ett jävla tryck!

Jänkarna har förlorat Vietnamkriget och nu upptäcks det att de har lämnat kvar en fullt vapenbestyckad silo som charlie under några som helst villkor inte får lägga tassarna på!
12 dömda karaktärer ges en andra chans och under löfte av pengar och straffreducering så skickas de in i ett våldsamt Vietnam där allt snart nog går upp i rök!

Efter ha läst kollega Fred´s eminenta blogg om denna så var det bara att kapitulera och kasta in den i spelaren. Och denna gången satt den som en fläskläpp!
Brutalt tryck och en extrem vapenfetisch gör detta till en av de mest underhållande Vietnamfilmer samt en av de bättre HK-filmerna med jag sett.

Så läs Fred´s blogg, se filmen och upplev själva vad som är en fantastisk film!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Kul att du gillade Lizzard! Jag gillar den ganska märkliga humorn också, till exempel fallskärmsskämtet och snubben som får se ett skitit underrede på en bil istället för den blå himlen när han dör :)

Weekend Video sa...

Ja, humorn var verkligen skön här. Speciellt i de scenerna du tog upp :D