söndag 1 februari 2009

Wilderness - 2006


Wilderness är en film som jag åtminstone tycker har hamnat i skymundan av t.ex. Severance och andra Engelska filmer. Wilderness är till skillnad från Severance inte rolig utan mer rakt på sak brutal och våldsam. Visst funkar Severance med fast denna väger tyngre hos mig.

Ungdomsanstalt med inneboende element för behandling. Det typiska gänget. Mobbaren med hakkors på armarna, hans korkade sidekick som inte kan tänka själv och som står för musklerna, den färgade killen, efterföljaren som vill vara någon men inte är något, de två offerna och den nya killen som precis anlänt. Kort tid efter ankomsten så begår den ena av mobbingofferna självmord och som bestraffning åker de ut till en öde ö med sin vårdansvarige.

Där upptäcker de att det även finns en grupp till på ön samt att någon av dem har dödat en luffare samt att det finns en fjärde part på ön som börjar döda dem en efter en med hjälp av väldigt väldresserade hundar, björnfällor och annat mysigt. Med andra ord, upplagt för en väldigt mysig tillställning för oss i soffan.

Stabilt foto och regi och med en väldigt obehaglig typ. Den nazistiske mobbaren lyckas verkligen gå under skinnet på en med sitt spel. Mycket bra gjort! Den alltid lika lysande Sean Pertwee är vårdaren som tar med dem ut på ön och han är alltid kul att se. Vad som är roligt här att det finns inga som helst oskyldiga i gruppen på ön, alla är skyldiga till något.

Våld får vi så det räcker och blir över. Effekterna är kalas och hundattackerna är brutala. Vissa scener känns som tagna ur Rituals och det är på tiden den filmen får uppmärksamhet och kanske ett bra släpp till sist. Så gillar man filmer där ett gäng måste kämpa för att överleva mot en osynlig fara på ett väldigt ovälkommet ställe så är denna ett måste!

5 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Den här fungerade inte för mig tyvärr, bra skådisar och bra miljö, men kändes oinspirerad. Men jag ska se om den någon gång.

Jocke Andersson sa...

Jag tyckte om den. Den saknade något, men var aldrig tråkig. Sean Pertwee är en favorit som borde få lite större roller.

Weekend Video sa...

Hmm.. två olika åsikter. Intressant.
Fast det viktigaste är att ni har sett den och det har ni :D

Tobias Thuresson sa...

Håll utkik efter "hundarna" (dockhuvuden) i kommande Hammer-rullen The Wakewood, där de även dyker upp. Jag har varit med och lekt med dom den gångna veckan, fast nu är de tyvärr trasiga.

Anonym sa...

Jag tycker det här är en vinnare! men det beror mest på den där grisaktige mobbaren som känns värre än mördaren filmen igenom. Kanske får bli en omkoll, men vill minnas att den kändes rätt skoningslös.