lördag 28 februari 2009

Clownhouse - 1989



Clownhouse är mest känd för sakerna kring sig än för själva filmen. Regissören Victor Salva som även gjort Jeepers Creepers 1 & 2 åkte dit för att ha utnyttjat filmens 12-åriga skådespelare Nathan Forrest Winters sexuellt ett flertal gånger under inspelningen. Han nöjde sig inte bara med det utan han filmade övergreppen med. Han fick tre års fängelse och gjorde 15 månader av dem efter vilka han sen släpptes. Han är nu en registrerad pedofil och mer går att läsa här.

Filmen handlar om den 12-åriga Casey som är maniskt rädd för clowner. Han och hans bröder går på cirkus en kväll när föräldrarna är borta och samtidigt så rymmer tre psykopatiska mördare från det lokala gökboet. Givetvis intar de rollerna snabbt av just clowner och bestämmer sig för att lägga en visit hos de tre bröderna. Casey som har en konstig känsla av att något ska hända blir inte trodd men det ändrar sig snart är clownerna plötsligt gör hembesök.

En av de tre bröderna spelas här av en överspelande Sam Rockwell, en otroligt påfrestande typ även som ung, som jag inte klarar av överhuvudtaget. Han går mig på nerverna den fan. De andra två bröderna är inte mycket att hänga i granen heller och det inte mycket till film egentligen. För att vara en slasher så är denna otroligt blodfattig och tråkig. Den är seg som tusan och man kommer inte i från den äckliga känsla av vad som hände mellan tagningarna. Den känslan är värre än vad själva filmen frambringar för själva filmen i sig är ingen höjdare.

Att det sedan förekommer en hel del mer eller mindre konstiga scener med just Nathan Forrest Winters gör det lite jobbigt att se. Bland annat får vi se hur han vaknar mitt i natten och är barbröstad i flera långa scener, vi får se honom vända stjärten naken mot kameran och böja sig fram och vi får nästan se honom naken liggandes i sin säng. Jag menar hur många gånger har det egentligen gjorts sådana här scener med så unga skådespelare? Inte ens vuxna ställer upp på det. Och hur många filmer annars från USA ser man karlar ligga med bar överkropp? Fan, inte ens John Wayne visade sig barbröstad i sina filmer och han var över 50 i de flesta!

Detta är ett släpp som MGM drog tillbaka snabbt som fan när sanningen kom fram så denna är rätt svår att finna men den är inte värd pengarna, tro mig. Det finns oändligt mycket bättre filmer än denna därute att lägga pengar och tid på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den där historien har alltid lämnat taskiga vibbar när man sett Salvas filmer.

Weekend Video sa...

Ingen rolig sak alls. Speciellt inte när scenerna i början på denna känns som lätt pornografi. Fattas bara lugn musik med...

Anonym sa...

...och vaselin på linsen...

Weekend Video sa...

Nu börjar det bli grovt... hahaha