torsdag 19 februari 2009

Panic Beats - 1983


Alaric de Marnac är tillbaka än en gång i denna efterföljare till Horror Rises From The Tomb. Givetvis är även Paul Naschy denna gång en avlägsen släkting med det passande namnet Paul. Hans fru som lider av dåligt hjärta behöver miljöombyte och vilket ställe är inte bättre att sköta ett sådant på om inte i familjen de Marnacs släkthus?
Redan på vägen dit på den obligatoriska skogsfärden med bil och dess tillhörande avbrott börjar problemen. Ett par low lifes dyker på frugan när Paul är för att hämta bensin och lyckligtvis återkommer han i tid för att göra processen kort med dem! Men det var bara början!

Stabilt hantverk av Naschy som inte bara skrivit manus och spelar huvudrollen, han har regisserat med. Med sig som sig bör så har han en jäkla massa vackra kvinnor som mer än gärna bjuder på hud. Och som sig bör så lägrar han dem alla med. Julia Saly från Human Beasts, The Werewolf And The Magic Sword (grymt svår Daninsky-film att finna), Night Of The Werewolf, The People Who Own The Dark, Inquisition och Armando De Ossorios The Night of the Sea Gulls är med här, Lola Gaos lägrar han dock inte, Paquita Ondiviela och Silvia Miró.

Gore är här som alltid och det kommer med jämna mellanrum. Stämningen är fin men tempot är rätt långsamt i filmen så den blir seg faktiskt, tråkigt men sant. Fast slutet tar den sig rejält och vi bjuds på ett par oväntade turer här. Inledningen är fin med Naschy som Alaric ridandes på en häst samtidigt som han jagar ett naket fruntimmer som han sedan slår in skallen på med ett medeltida vapen. Sånt gillar vi!

Naschy själv är hård som vanligt i filmen och hatten han bär, bara den är värd pengarna för filmen! Sen är karlkajävlen är så hård att han till och med kallar sig själv för The Big Bad Dragon och rökar cigarr när han badar badkar! Hur lysande som helst!

För Naschy-fans och komplettister ett måste för andra som inte bekantat sig med honom än, en bra början faktiskt. Själv fastnade jag för honom via denna.

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Det blir nog en och annan Naschy i helgen känns det som... har ett gäng vhsrippar liggandes...

Weekend Video sa...

Har själv Hangning Woman liggandes på divx men den var rätt seg i det lilla jag såg och Naschy har bara en liten roll som nekrofil som kallas för Igor. Fast det kan ju vara kul!

Jocke Andersson sa...

*fniss* Jag läste familjen de Marnacs slakthus... :)

mamoulian sa...

Har utgåvan från Mondo Macabro och är klart nöjd! Vem rider inte efter fruntimmer... :-D