tisdag 24 februari 2009

Primeval - 2007


Baserad på sanna händelser behöver inte alltid betyda det är så mycket sanning i det hela men här stämmer delvis. Gustave som stjärnan i denna filmen heter heter samma i verkligheten och han lever fortfarande nere i Burundi. Så tänk på det när ni ser denna pärla.

Skjutjärnsreporter Tim Manfrey (Dominic Purcell - Blade Trinity) gör bort sig och finner sig snart nog på ett plan till Burundi, Afrika, tillsammans med en annan reporter Aviva Masters (Brooke Langton - The Replacements) som mest gjort reportage av den kalibern att hon gör hembesök hos folk med synska katter och hundar som ser döda människor. Med på färden är också kameramannen Steven (Orlando Jones - The Replacements). De ska där göra ett reportage om just Gustave som tros ha dödat över 300 människor. Samtidigt är det som sig bör inbördeskrig i regionen så det får de verkligen hett om öronen. Med är även djurprogramsfilmaren Collins (Gideron Emerey) och den lokala guiden Krieg ( Jürgen Prochnow - House Of the Dead).

Och snart möter de huvudpersonen i dramat.

Skön krokodilfilm med fint tempo där tiden flyger i väg. Lite för snabba klipp i attackerna emellanåt för min smak men annars en härlig film. Krokodilen är för det mesta cgi-gjord och det är stabilt gjort. Modell förekommer i vissa scener men de är inte så många. Och om sig bör så drar de inte sig för att dölja attacker på småttingar och det visar på bra karaktär i filmarna. Sånt behövs i dag.

Lite blod och gore bjuds vi allt på och det är aldrig fel. Bra skådisar och bra regi av Michael Katleman som bara gjort tv innan, konstigt. Verkar vara en fluga detta för tv-regissörer att göra en bra film och sedan göra tv igen. Först Silver Bullet och nu denna!
Jaja, jag tackar och tar emot.

Sugen på att se en bra krokodilfilm i år och vill inte lägga dyra pengar på Killer Crocodile 1 & 2 och ni tyckte Rouge var dryg och tråkig så rekommenderas denna! Varmt!

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Äh! Rogue var ju hur skön som helst :) Men vi kan väl inte hålla med varandra om alla filmer.. ;)

Den här har jag varit lite sugen på också... den kommer nog in i samlingen förr eller senare :)

Weekend Video sa...

Nej för fasiken, någon gräns får där allt vara ;D

Anonym sa...

Jag tyckte den här var väldigt ojämn. Den är ju som en blandning av en krigsskildring i Afrika och krokodilrulle. Potential fanns för att detta skulle bli nåt riktigt bra, men tycker det slarvas bort. Vill minnas att skådepelarprestationerna var av det sämre slaget också.
Fast som vanlig krokdilunderhållning duger det – men det känns bara som om detta kunnat bli ytterligare ett par strå vassare.

Weekend Video sa...

Det blir lite mycket om tillståndet i landet, ja. Men det får man stå ut för det är inte var dag Hollywood spottar ur sig sådant här :D