söndag 22 februari 2009

Cyclops - 2008



Tänk er Ridley Scotts Gladiator i Sci Fi Channels händer och kassera den största delen av storyn och kasta in en cyklop i röran och vi får Cyclops. Vi får till och med en kille med liknande hjälm.

Rom är korrumperat och Kejsaren styr som han och humöret vill. Samtidigt på landet härjar en cyklop som ägnar sig att slita armar och ben av alla som råkar komma förbi och sno hans får. En centurion får idén att fånga in cyklopen och göra sig till folkets hjälte men det stoppar kejsaren som kastar cyklopen i spjället för att slåss på arenan och istället för att befodra så degraderar han killen istället. Snart nog blir det slavuppror och den trogne soldaten finner sig själv slav och får slåss mot sina polare på arenan.

Ja, vad säger man? Sci Fi Channel har gjort en del bra och en del riktigt dåligt. Denna placerar sig mittemellan faktiskt. Gott om våld och lemlästningar tack vare cyklopen och det flödar rätt bra med blod. Inga svordomar givetvis och inget naket. Hyfsade kulisser faktiskt som de lagt ner lite pengar på och gott om statister och övriga lirare i filmen. Cyklopen är givetvis cgi-gjord av förståeliga skäl. Ibland funkar den bättre än andra gånger men det slinker ner utan större problem. Precis som alla andra Sci Fi Channel-produkter så är denna med inspelad i Bulgarien men en sak kan jag inte bli klok på. Hur kommer det sig att det alltid är höst i Bulgarien?

Vad som är negativt lite med filmen är att den tenderar att bli tråkig mellan varven speciellt då det är mycket dialog mellan skådisarna som gärna vill vara skådisar men inte klarar av det. Den bästa av dem alla är Eric Roberts i rollen som kejsaren men jag blir inte klok på om han har peruk här eller bara en otroligt taskig frisyr. Sämst är den otroligt manhaftiga bruden med det lååånga ansiktet, Frida Show. För att låna ett slitet uttryck: That´s a huge bitch!

6 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Märkligt, Cyclops är en av de fem filmer jag recenserat i helgen :)

http://fredzilla.blogspot.com/2009/02/recension-cyclops-2008.html

Precis min stil ska tilläggas. Som Johnny skriver i kommentarna: "Romare OCH monster. Den här filmen låter som ett klart måste."

Weekend Video sa...

Var i från din sida jag fick idén att se den ;D

Jocke Andersson sa...

Damn, hur mycket film ser du på egentligen?! Jag får mindervärdeskomplex! :)

Weekend Video sa...

Oh, ska man se det som en komplimang? ;D

Fred Anderson sa...

Ja, Lizzard är väldigt aktiv nu för tiden. Det är nästan abnormt!

Weekend Video sa...

Jag får skylla på arbetslöshet och för stor filmsamling hahaha