fredag 20 februari 2009

Lethal weapon 3 - 1992



Vad kan man säga? Det tredje försöket blir minst lika lyckat som de två första i serien. Denna gången handlar det om kasserade vapen som stjäls från polisens lager och säljs sedan vidare till ungdomar vilket Murtaugh får märka. Leo Getz är tillbaka som mäklare som ska sälja Murtaughs hus då han endast har 7 kvar dagar till pensionen. Rigg försöker sluta röka med hjälp av hundkex och de blir båda två degraderade till patrulltjänst efter en väldigt fin inledning som involverar en katt, ett våningshus, en bil med en bomb i och en Riggs med en sax. Ordet oops har aldrig mer passande än här.

Precis som det står på postern, magin är tillbaka. Gibson och Glover är fortfarande skitbra ihop och det märks hur kul de har tillsammans fast denna gången får de tillökning av en för mig en personlig favorit. Rene Russo. Hon är för jävla skön i allt hon gör. Annars är det samma lirare i gänget bakom som framför och det är tryggt. Lite lugnare tempo i denna men annars är detta en rätt mörk film med en lite tyngre story än de andra. Speciellt med tanke på Murtaughs roll då.

Men allt är inte svart här finns de vanliga komiska inslagen med. Tex när Leo hamnar på sjukan för en skottskada i armen och får genomgå en proktologisk undersökning. Riggs som bekantar sig med en hund och Murtaughs hemliga beundrarinna. Vad som var kul annars var att Leo inte skulle vara med i denna filmen men efter påtryckningatr för fansen så fick de skriva in honom ändå vilket funkar fint för här är Presci kul till skillnad från annars när han mest är påfrestande.

Men gillar man de andra två så ska man givetvis se denna med för de är ju för jävla sköna de här filmerna!

4 kommentarer:

Jay sa...

Jag tycker att den här nästan är bättre än ettan, Lite bättre handling kanske

Weekend Video sa...

Handlingen är mer fokuserad här än i de två första för nu vet de att idén funkar så nu vågar de satsa mer på den. Fast våldet är ju bäst i ettan :D

Tobias Thuresson sa...

"They fuck you in the hospital! First they drug you, then they fuck you!" - En av mina all time favoritscener.

Och jag håller med om Rene... hon har något visst. Jävligt skön rulle helt enkelt.

mamoulian sa...

Själv tycker jag nog... "Now we've got a relationship to build on..." :-D