torsdag 26 februari 2009

End Of The Line - 2007



Mycket hypad och uppskriven film som börjar starkt och slutar mindre bra. Likheterna med Midnight Meat Train är tydliga. Men ändå är det olika filmer. Båda levde inte upp till sina rykten.

En brokig skara främlingar finner sig plötsligt sammanförda i en kamp för överlevnad mot en mordlysten och kristen hop fanatiker som vill frälsa deras själar genom att dräpa dem i Guds namn. Kampen för dem genom tunnelbanesystem och dess tunnlar. Och sakta men säkert förlorar de mer och mer mark.

Att de kristnas "uniform" i filmen påminner om vissa brunskjortor i historien är nog ingen tillfällighet. Samma fantism uppenbarligen. Och det är nog filmmakarnas syn på kristna med antar jag. Filmen är blodig och brutal och det är bra effekter som sig bör. Det är mest det som man märker att folk dras till mest när man läser om den på imdb. Tyvärr var detta en besvikelse då man får ingen förklaring direkt varför allt detta pågår och slutet väldigt luddigt där åtminstone två personer bara upphör och man inte får någon förklaring till vad som hänt. Lite dålig avslutning på en annars väldigt bra början. Ett tag så kommer det typ olika vinklar på hur olika personer hamnat i smeten medan andra personer man inte får veta något om alls om. Sen efter inte ha förekommit på ett bra tag så kommer de plötsligt igen. Det är så man undrar hur de har tänkt sig hur det ska vara egentligen.

Helt okej överlag men hade varit bättre om man fått mer förklaringar och ett tydligare slut. Men den är bättre än Midnight Meat Train trots likheterna.

Inga kommentarer: