tisdag 3 februari 2009

Hard Target - 1993


Van Damme spelar en kille snäppet ovanför rännstenen som en dag kommer en ung dam till undsättning. Med hennne i släptåg så kommer de ett hänsynslöst gäng på spåren. Ett gäng som livnär sig på att hyra in hemlösa människor för att delta i ett "spel". Spelet går givetvis ut på att de dör men de tror de aldrig ska ske. Rika lirare betalar bra för detta nöje och till sist är det Van Damme som blir jagad. Men han är inget lätt byte faktiskt.

Stabil actionrökare av John Woo som direkt av båten från Hong Kong och tog med sig en stor del av Hardboiled. Både scener som vapen. Motorcyklarna är givetvis med, precis som alla hans duvor i tid som otid.

Van Damme är bra som alltid samma med Lance Henriksen men den som verkligen står ut och verkligen myser i denna filmen är Arnold Vosloo, han från de två första Mumien-filmerna, ni vet.
Han är så jäkla kul att titta på här och han njuter verkligen av att dra sina repliker och plåga våra hjältar. Bara han är nästintill halva nöjet till att man ser denna.

Så har ni inte sett denna så sett till att leta upp det svenska släppet, tyvärr icke-anamorfiskt men uncut, förutom alla bolagsklipp då men de kommer man inte i från.

Ett sant nöje att titta på och Woo´s bästa film sedan Hardboiled. Resten kan mer eller mindre kvitta förutom Paycheck då för där är Mr Affleck med. Och han var ju da bomb in Phantoms!

Men Lance... rutig slips till randig skjorta? Tror inte det du.

4 kommentarer:

Jay sa...

Japp,John Woos sista riktigt bra film där fortfarande Hongkong-takterna fanns kvar

Fred Anderson sa...

Ett mästerverk!

Men är det bara jag som får känslan av att Lance och Arnold är ett par i filmen? :)

Jocke Andersson sa...

Nä, för en gångs skulle så håller jag inte med er, boys. ;) Det är en helt ok film, men den är inte mer än så. Hur mycket våld saxade bolaget egentligen bort innan de släppte den?

Weekend Video sa...

Ingen aning men det finns en workprint ute som ska vara en bra deal längre men jag tvivlar på den innehåller bara våld.

Fred:
Tanken slog mig i slutet faktiskt när Lances reaktion kommer fram på arnolds demis :D