måndag 23 februari 2009

Shredder - 2003



Inspirerad av Kallt Byte 2 och dess irriterande skator i leaden så åkte ytterligare en slasher i snömiljö på. Givetvis är denna amerikansk, vad annars?

En grupp ungdomar åker upp till en avstängd skidanläggning för att åka puder och ägna sig åt utomäktenskapligt sex. Korkade är dem givetvis vilket är en mer regel än undantag i denna genren. 3 tjejer, 3 killar och en liftare från Europa tar sig och tar för sig. Snart kommer varningarna att de inte får vara där, polisen kommer och varnar och de börjar alla att dö. Men fattar de att de borda åka i väg? Nej.

Grymt korkade idioter som dödadas på skidrelaterade sätt i fin miljö. Lite naket bjuds det på med men inget man inte sett förut. Hur pass korkade de är får man här:
Två tjejer delar sovsäck och den ena vaknar och börjar gräva i den andras trosor när tjejen vaknar:

- Don´t.
- I´m not gay. I´m just horny.
- You´re not my type.
- God.

Lysande dialog, inte sant?

Filmen är inte bara korkad den är även jävligt kul i all sin enfald och jag tror den är gjord så medvetet för så här korkade kan inga personer vara. Vi har en jöns som gör allt för att komma innanför trosorna på den ena tjejen medans hon knullar allt annat som rör sig och beter sig som en oskuld mot honom och han fattar inget. Vi har flummaren och hans sidekick som bara måste filma allt. Vi har den "lesbiska" i gruppen som kanske inte är lesbisk. Och vi har de korkade och kroniskt kåta brudarna och vi har den mystiska mördaren. Han är cool!

Men överlag en kul och härligt korkad film som jag återkommer faktiskt då och då. Och tro mig, den växer och blir bättre med för var gång. Och slutet är för jävla skönt faktiskt.

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Blodig?

Weekend Video sa...

Inte så värst men slutet är rätt kleggigt hahaha