söndag 1 februari 2009

Croc - 2007


Ytterligare en del i RHI´s Man Eaters-serie. Nu vid denna omtittning så framkommer det hur tråkig den egentligen är. Visst effekterna är bra och attackerna är sköna men det är allt det andra runt omkring som är så otroligt tråkigt och drygt.

Skådisarna är inget vidare direkt och de känns mer som aspirerande tv-skådisar med siktet inställt på någon obskyr såpa i någon avlägsen kanal. Den enda av dem som kan agera är Michael Madsen och han verkar nykter i rollen för en gångs skull. Men inte ens han kan rädda denna soppa. Det är det attackerna som gör och dess sköna utbud av offer.

Handlingen är inget att hetsa upp sig över. 2 Amerikanska bröder eller något har en djurpark och 2 Thailändska bröder vill åt marken som parken ligger på. Öppet för fult spel med andra ord. In kommer lokala "skönheter" och allt är upplagt för romantik och komiska förväxlingar. Inget av det funkar för mig. Men snart kommer krokodilen och då blir det livat. Ett tag sedan är det puttinuttigt igen och thailändska solnedgångar och färgglada drinkar. Det känns mer som en reklamfilm än en djur-film.

Skönheten och styrkan här ligger hos attackerna som sagt och de pendalr mellan en cgi-krokodil och en modell. Båda funkar lika fint. Blodet svallar och det bjuds på lite gore i slutet och det är vad som erbjuds. Gillar man RHI´s serie så har man denna och gillar man stora djur så bör man också ha den men är man en vanlig svensson som gillar Colin Nutley och Helena Bergström så är detta inget för er. Vi andra missbrukande filmfantaster ser detta för vad det är. Skräp fast underhållande men tråkigt skräp.

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag har den här på dvd, men har aldrig orkat se den...

Jocke Andersson sa...

What a load of croc...

Inte för att jag vet om filmen är dålig eller inte, men jag ville bara skriva det. :)

Weekend Video sa...

Så länge du inte menar min blogg så ;D

Fred: Spara din tid till Bronson istället!