måndag 23 februari 2009

Death Hunt - 1981



En sann historia baserad på den stora jakten på en man vid namn Albert Johnson år 1932 ligger som grund för denna film. Och förmodligen även för David Morell som skrev boken First Blood som sedan Ted Kotcheff gjorde filmen vid samma namn på. Flera scener i denna filmen är även med i just filmen First Blood vilket förmodligen Kotcheff tog här i från.

Charled Bronson spelar Albert Johnson, en ensling som räddar en hund och köper loss från dess ägare efter den förlorat i ett arrangerat hundslagsmål. Ägaren Hazel gillar inte sättet som Johnson köpte hunden på och försöker ta tillbaka den. Med inget vidare resultat då en av hans polare dör. Hazel anmäler det till den lokala mountien Millen spelad av Lee Marvin. Och när de försöker få med sig Johnson ner från hans hus för att ordna upp allt så brakar helvetet löst när flera av Hazels polares avtryckarfingrar kliar. Och allt är början på en enorm jakt på en ensam man.

Charles Bronson och Lee Marvin har gjort filmer tillsammans förr och de är alltid bra ihop. Fast här verkar de båda lite trötta. Iofs inget konstigt då de båda började bli till åren och det är rätt krävande miljöer de färdas i här. Andra lirare är Ed fucking Lauter, Andrew Stevens, Carl Weathers, Angie Dickinson och William Sanderson från Fight For Your life.
Regin stårPeter Hunt, mannen bakom Bronson-filmen Assassination, Shout At The Devil med Lee Marvin och Roger Moore, Gold med den sistnämnde samt en djurskräckis som jag måste hitta vid namn The Beasts Are On The Streets och De Vilda Gässen 2, för.

Brutalt våld och en massa pang-pang i fina snömiljöer får vi här. Och tankarna från First Blood är inte långt borta trots denna var först. Och mer behövs väl inte säga. Marvin och Bronson tillsammans igen i en bra film räcker långt!

Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: