fredag 13 februari 2009

Rojo Sangre - 2004


Ytterligare en spansk höjdare med allas våran Paul Naschy i rollen som sig själv?

Naschy spelar/är Pablo Thevenet, en åldrande skådis som får mindre och mindre roller och jobb och kassan minskar kraftigt. Hans manager som bara vill slippa honom skickar honom på olika auditions med varierande resultat. När vi stiftar bekanskap med honom sitter Pablo på just en sådan och diskuterar med enn annan lika gammal sökande. Snabbt går ämnena in på sexuella vanor och Pablo erkänner att hans last är Absinthe och äldre kvinnor. Att han själv är närmare 70 nämner han inte. Men plötsligt så kommer et fram vad som han gör för att släppa på spänningarna och verkligen hänge sig totalt åt lusten. Han för upp möss i analen i en kondom och låter de dör där! Hans samtalspartner blir både häpen och lite intresserad men det avslöjar han inte men det syns i hans ögon.

Snart nog så blir det Pablos tur och på väg in så möter han den unga vackra assisstenten och flirtar lite med henne. Tyvärr faller det platt när hon inte ens var född när han gjorde sitt livs roll. Väl på plats så finner han sig utskrattad av producenterna och förolämpad av den unga regissören. Pablo berättar för dem om sin bakgrund inom film och teater och de bara skrattar åt honom. En gång en stor aktör och nu kan han inte ens få en roll som bankdirektör i en film. Han går därifrån men inte utan att lämna ett gott råd till den unga assisstenten som bara vill göra karriär inom film och bli känd:
And remember, with good silicone, there´s no need for talent.

Snart nog sitter han hos sin manager igen och berättar om den förudmjukande behandling han fått utså på auditionen. Manager vill klippa av honom som klient men ger han en sista hans på ett jobb. Han ska arbeta på en sexklubb/herrklubb som underhållning för de ankommande gästerna. Givetvis kontrar Pablo med en dräpande kommentar:
I don´t joke nor dance nude.



Väl på plats på klubben så möter han chefen Reficul som berättar att jobbet betalar 10 000 Euro i veckan och han ska stå modell som olika hemska personligheter utanför ingången till klubben. Han får även en väldigt fin käpp som visar sig dölja ett svärd.


Pablo som fått sin dotter mördad och våldtagen samt lämnad av frugan, finner sig snart på väg ner i fördärvet. Han börjar med hjälp av både kostymerna och det sett knivar som han fått i gåva av Reficul att hämnas på de som förnedrat honom och kommit på kant med honom. Och snart finner han sig med att dryga ut sin inkomst med att ställa upp som regissör för en snuff-film med... Plötsligt är Pablo i ropet igen!



Jag behöver inte säga mer än att detta är en fantastisk Naschy-film i topp med hans bästa, rättare sagt, den är en av hans bästa! Han är underbar i rollen som Pablo och mer det räcker så.
Så leta upp den och köp den direkt! Detta är en order!!

5 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Vad kan jag säga? :) Guldrulle.

mamoulian sa...

Några av de härligaste one-liners jag hört :-D

Weekend Video sa...

Visst är det!
På båda inläggen med, inte illa ;D

Fred Anderson sa...

Det är verkligen en klassiker, och Naschy gör sitt livs roll.

Att karln är en av spaniens bästa skådisar visar sig speciellt vid auditionen han gör, där han gör en fantastiskt prestation framför de arroganta unga filmskaparna. Jag rös när jag såg scenen, och om han inte har fått den redan, så hoppas jag att det är Naschys tur nästa gång att få sin Goya.

Weekend Video sa...

Det får vi verkligen hoppas han får!