fredag 20 februari 2009

The Intruder Within - 1981



En oljerigg utanför Antarktis får plötsligt upp något konstigt vid en borrning på 6000 meters djup. När en besättningsman ska plocka upp det så blir han attackerad av ett slags djur som följt med upp från djupet. Varelsen dödas på studs och killen dör strax efter. Besättningen som vid det här fallet redan är trötta efter 55 dagars borrningar och har redan två dödsfall i arbetet pga misstag och trötthet blir ännu mer missnöjda. Och inte blir de mer gladare av att det som blev kvar efter deras borrning har lämnat något som är på väg att ta över hela riggen.

Detta är en tv-film och det märks framför allt vid övergången mellan scenerna samt det fattas blod och svordomar men det betyder inte att filmen är dålig för det!
Regissören är Peter Carter som gav oss den underbara Rituals och High Point med Richard Harris (regissörens sista film för övrigt). Det är ett stabilt hantverk på alla vis och det enda egentligen att klaga på är att dne blir lite väl långsam trots det händer saker hela tiden. Lite tråkig passar kanske bättre in om man vill. Chad Everett som mest har gjort tv syns även i den fina serien Centennial eller Kampen Om Colorado som den hette på tv eller det var Colorado Sagan. Något av det var det i alla fall. Samma med resten av aktörerna, de är från tv så gott som. Men det är fullt stabilt agerande på alla vis och dem funkar fint i sina roller.

Nu till monstret!
Monstret som i sann tv-anda kommer i den 81:a minuten av 90 ser ut som en blandning av en Alien från filmen Alien som kom två år tidigare och monstret från filmen Syngenor om ni känner till den. Med andra ord: en kille i latexdräkt och sockiplasts
som går runt och låter som den gamle sjöbusen i The Simpsons som bara säger Arr!
Men den fyller sin funktion bara det att den kunde gott ha kommit lite tidigare i filmen för att öka upp spänningen. Och som sig bör så är den riktigt bra gjord precis som resten av effekterna i filmen.

Men på det hela, en trevlig liten Alien-klon på en oljeplattform som underhåller för stunden och som gärna får komma på DVD.

5 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Se där! Här kommer en recension! Det var bara för att jag babblade om den på msn för nån vecka sedan :)

Fred Anderson sa...

Nej! Det var Jocke jag snackade med :) Men du tjuvlyssnade säkert. På något sätt. FRA! FRA! FRA!

Weekend Video sa...

Klart jag gjorde det! Bäst vi aktar oss innan Stefan Sauk kommer och skäller med ;D

Haft denna i gaderoben nu ett tag och tänkte det var dags att se den nu.

Dead Moon Night sa...

"en kille i latexdräkt och sockiplasts".... och där finns anledning att se den! Tackar för tipset ska genast kollas upp tillsammans med High Point.

http://deadmoonnight.blogspot.com

Weekend Video sa...

Härligt!