onsdag 25 februari 2009

Night Of The Demons - 1988


Angela (Amelia Kinkade) och hennes polare Suzanne (Linnea Quigley)bestämmer sig för att kasta ett party i ett gammalt hemsökt begravningskapell med några inbjudna på Halloween. Givetvis är det de standardkaraktärer vi är vana vid från sådana här filmer. Vi har partygrisen, snobben som är kåt på allt, hans polare och dennes flickvän, den färgade killen som oftast dör först, vi har den pryda tjejen som håller på dosan och hennes ex. Efter de alla samlats och dragit i gång så kommer snart lite ockulta lekar på tal och snart nog så leks det för fullt. Dock inte med det resultat de väntat sig. Huset är verkligen besatt och de har just släppt loss de som hemsöker huset. Det blir en lååång Halloweennatt!

Detta är något så skönt som en klassisk 80-tals skräckis från USA som verkligen är mer än yta, Stämningen är skitskön och när väl de blir besatta och och pendlar mellan formerna så är det full fest i rutan. Härliga demonröster kan man aldrig få för mycket och det bjuds det på här. Gott om härligt våld och slafs och en stor del sköna scener. Ta bara scenen där fröken Quigley trycker in läppstiftet i ratten hennes, mycket trevlig indeed. Kom igen nu! Det fattade ni direkt när ni läste att hon var med att hon skulle bli besatt!

Skådisarna är härligt amatöriga och småusla precis som det skall vara i sådana här filmer men det funkar fint för det är en sån skön stämning och bra drag så det ökar bara upplevelsen. Filmen följdes av två uppföljare och varav denna och del två är släppta av Lionsgate. Trean finns inte på reg 1 vad jag vet så är där någon som vet var den finns så skrik till. Annars finns det en box med alla tre filmerna frå Tyskland men det ska vara sämre bildkvalité på den.
Reg 1-släppet på denna innehåller scener som skiftar i kvalité mot de övriga och det är sådana scener som klipptes bort innan för att slippa en X-rating. Men det är inget som stör då man får se mer samt att filmen är uncut nu.

En härlig stund framför tv´n utlovas speciellt för oss som gillar sådana här filmer.
Rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag köpte den rätt nyligen så den ligger i högen. amn, jag har alltså typ minst 200 osedda filmer. jag köper betydligt fler än vad jag ser på :)

Weekend Video sa...

Jag har också nåt sådant men ändå ser man gamla favoriter före de nya. Denna kommer du nog att gilla.