lördag 21 februari 2009

Punisher: War Zone - 2008



Till skillnad från The Punisher 2004 så följer denna serietidningsförlagan mer exakt. Till exempel så får man här se Castles familj dödas i en park på picnic och här har han både son och dotter till skillnad från 2004 där han bara har en son men planerar skaffa fler samt han får hela släkten utplånad. Där siktar han även in sig på en fiende medan i denna han riktar i sig på all brottslighet. Så är även storyn i denna. Fast detta är ingen fortsättning på den mästerliga filmen med Thomas Jane. Utan mer kan man säga serietidningen överförd till film med allt vad det innebär.

Storyn är bara att Castle dödar brottslingar på löpande band samt han får en fiende efter sig med namnet Jigsaw samt han får dåligt samvete för han råkar döda en FBI-agent och vill göra rätt med dennes familj.

Först och främst, Ray Stevenson är ingen Thomas Jane. Han är väldigt intetsägande här när han väl har repliker, lite som i Outpost. Och mil i från den bra karaktären han gjorde i tv-serien Rome. Han funkar fint i actionscenerna men inte annars. Dominic West från 300 och en av de bästa tv-serierna någonsin The Wire, gör Jigsaw. En skönt överspelande serietidningsskurk komplett med en kannibal till bror. Colin Salmon från bland annat Resident Evil, AVP: Alien vs. Predator, Doomsday är även han med på ett hörn som polis som jagar Castle.
Regin som är skött av Lexi Alexander som gjorde Green Street Hooligans, en medioker huliganfilm som mest fick uppmärksamhet för att hon själv hade erfarenhet av det eller något i den stilen, har inte gjort något anmärkningsvärt här. Regin är inget vidare och det märks rejält i vissa scener.

Vad som däremot sticker ut är våldet. Det är konstant och det är mycket och det är grovt. Inget eller inga skonas här. Det är bra gjort och Castle skonar ingen när han drar i gång. I början är det så snabbt visat så man hinner knappt se vad som sker men det kompenseras snabbt med mera övervåld. Bra effekter verkligen och det är massor av kordit och krutrök i luften och tomhylsor som pumpas ut. Vi får till och med en kannibal med i röran!
Normalt gillar jag detta som fan men nu känns det som det är inlagt för att täcka upp en tunn story som verkligen är jävligt tunn. Grabben min gillade denna och han är 11 och såg versionen från 2004 i går och vad han gillade mest med denna var just våldet och automatiskt blev denna bättre då. Vilket säkert kommer stämma in på många andra tittare med.

Platt regi och tunn story med en blek Stevenson i rollen gör att denna slår versionen från 1989 men den från 2004 med Thomas Jane rår den inte på. Där den hade en bra story, fina skådisar, bra action som inte var för mycket serietidningsaktig och ett jämnt och fint flyt trots en längd på 138 minuter så går denna på tomgång mellan actionscenerna på knappa 100 minuter. Samt att den lider av ett tunt manus och en blek Castle när det gäller dialog som tidigare nämnts. Det krävs mer än våld för att blidka mig i detta fallet. Jag tror jag förstår varför Jane inte ställde upp nu.

Inga kommentarer: