torsdag 12 februari 2009

Against The Dark - 2009


Världen har gått under i en epedemi av vampyrism/kannibalism. Allt är öde och de få överlevande är uppdelade i grupper. De som förösker bara ta sig där i från och de som är jägare. De letar upp förövarna och slaktar dem. Militären för regelbunda flygangrepp och bombar städerna för att rensa ut. Steven Seagal spelar Tao, en svärdsmästare som har en egen liten grupp av jägare som rensar ut patrasket.
Två grupper överlevande möts inne på ett nedlagt sjukhus och bestämmer sig för att fortsätta ihop. Samtidigt kommer Tao och gänget dit för att rensa samtidigt som militären bestämmer sig för att bomba skiten till stenåldern. Givetvis kryllar stället av den nya världens invånare.

Detta är ingen vanlig Seagal-film för han är inte direkt i huvudrollen utan är mer en sidokaraktär. De överlevande som flyr undan är i fokus. Tråkigt tycker jag. Seagal är hård och bitter som vanligt och är inte dubbad denna gången. Han viftar med svärd och skjuter med hagelbrakare med jämna mellanrum. Han till och med svär.

Gore är här gott om och detta är mer än skräckfilm än som sagt tidigare någon vanlig Seagal-film. Det stänker, det slafsas och det är till och med lite splatter med i bilden med. Allt är manuellt gjort och ingen cgi här inte. Den stora bristen här är den att de överlevande som det handlar om är så fruktansvärt tråkiga och korkade så man skiter i dem. De har inga vapen så hur de har kommit så långt som de gjort är mig ett mysterium. Förmodligen så har de klarat sig med väl valda hårda ord och taskig andedräkt.

Väntar man sig en typisk Seagalare så blir man som mig besviken men väntar man sig ingenting utan mer vill se en halvhyfsad actionskräckis så funkar den bättre. Men vill ni se en vanlig hederlig Seagal så släng på Today You Die istället!

4 kommentarer:

Jay sa...

Kan bara hålla med dig för en gångs skull

Fred Anderson sa...

Är det gore och slafs så kommer jag garanterat köpa den på en gång!

Weekend Video sa...

Det är rätt friskt av det faktiskt, bra gjort med men det pasar inte in riktigt med Seagal tycker jag. Annars en okej film!

Jocke Andersson sa...

Som en polare förklarade efter att han sett det:

det var lite som en bilolycka you gotta peek