onsdag 18 februari 2009

The Rift aka Endless Descent - 1990



Mannen bakom klassikers som Slugs: The Movie, Pieces, Mystery On Monster Island och Fabulous Journey to the Center of the Earth är nu här med sin undervattensmonsterskräckis The Rift. Juan Piquer Simón ger sig på alla genrer utan hämningar och kommer undan med det också.

En ubåt kommer lastad glada människor ledda av allas våran favorit slemhög R. Lee Ermey ( TCM 2003 samt TCM: The Beginning samt en miljon filmer till och givetvis Steven Seagals På Farlig Mark). Jack Scalia från Kraken: Tentacles Of The Deep är en motvillig ubåtsbyggare som får skulden för det mesta. Ett tidigare försök med en ubåt har sjunkt och nu ska dessa ner och leta med ubåt två som han också byggt. Väl på plats finner de något väldigt intressant för oss och mindre kul för dem.

Ska jag vara ärlig så är de första 40 minuterna grymt sega med en massa blinkande lampor samt tv-skärmar som tänds och släcks stup i kvarten. Det babblas om olika termer och vinklar och sådant som säkert är viktigt i en ubåt men inte för mig som tittar. De sista 30 minuterna rättar upp sig då filmen bara är 79 minuter lång då de introducerar latexmonsterna vi väntat på. Då blir det blodigt och roligt ett tag. Massor av blod och klegg och en massa härliga monster, kompletta med snöre som håller dem uppe. Det förekommer till och med ett stort jäkla as till monster som hade passat i en valfri Godzilla film!

Men sen pendlar det mellan ubåtssnack och våld igen så det blir lite varierande i underhållningen. Jag tröttnade och väntade in slutet som är precis som man väntat sig. Inget nytt. Den funkar att se men inget som jag kommer att se om tror jag, inte nu i alla fall då detta var en divX-version jag såg. Skulle den komma på DVD så blir det nog ett inköp för nu finns den bara på vhs vilket är synd för sådana här filmer är kul egentligen, trots allt dösnack som man måste ta sig igenom för att komma till det roliga vilket aldrig varar länge nog.

Denna funkar bäst om man är bakis och somnar till mellan gorevarven, tyvärr. Men den bör ses för det är ju trots all mannen bakom Mystery On Monster Island som har gjort den.

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Mysig och ojämn rulle. Vill ha på dvd!

Jocke Andersson sa...

Lite ojämn ja, men skön. Jag gillar att filmen är relativt oblodig ända tills man helt plötslgt spränger skallen på en snubbe som blivit infekterad. Det kommer så skönt plötsligt. Klassiskt. :)

mamoulian sa...

Har en hel del kvar att bli bakfull på, så...