fredag 27 februari 2009

Rhinestone - 1984

Jag fick ett ömt och varmt brev av en trogen läsare här som hade ett önskemål om att läsa om en film som innehöll 80-tal, spandex, dans och med en rejäl hunk i så vad passar bättre än denna då.


Jake slår vad med sin slemmiga manager att hon kan göra vem som helst till en countrysångare på två veckor. Vinner hon så får tillbaka sitt kontrakt som han vägrar släppa och om hon förlorar så ska hon inte bara släppa till honom utan även förlänga kontraktet hon redan har med honom på 5 år till. Valet som sångare faller på New Yorks absolut sämsta taxichafför Nick. En totalt tondöv italienare. Så Jake får asa med honom hem till Tennesse för att lära hon om grunderna och jävligt fort!

Dolly Parton spelar Jake och Sylvester Stallone spelar Nick. Ryktet är att detta är den enda film som Stallone ångrar i sin karriär, jag förstår inte varför då denna är klockren på alla möjliga vis. Regisserad av Bob Clarke. mannen bakom Porkys-filmerna och Murder By Decree. Andra fina skådisar i filmen är Richard Farnsworh och Tim Thomerson. Båda är sköna i sina roller som Jakes far och hennes före detta. Thomerson sjunger till och med en riktigt skön truddelutt.

När det gäller spandex, dans, sång och 80-tal så är denna perfekt. Bara tanken på att se Stallone i spandexcowboy-outfit är värt bara pengarna det! Att sedan han höra honom "sjunga" är värt ännu mer! Han till och med dansar tror jag, kan ha missat det när att han sjung Drinkenstein i en cowboytvättbjörnsoutfit för då svartnade det ett tag för mina ögon...

Dolly är alltid het och här är inget undantag men den verkliga stjärnan är Stallone som verkligen visar en komisk sida här. Killen är skitrolig vare sig det är menat eller ej. Men det är bäst att ni ser den själva för en upplevelse utöver det normala.

Tyvärr är den OOP så det får bli på Ebay eller något sådant ställe som ni kan hitta den på för hitta den måste ni. Ni har inte levt utan att ha sett denna!

Högsta rekommendationer!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackert...*tårar i ögonen*

Och Slys sångröst är som sagt inte att leka med.

Weekend Video sa...

Favoriten är när han drar i gång på begravningen med orgeln hahaha

Anonym sa...

Där har vi titeln på uppföljaren:
"Sly And His Organ" :D.