fredag 13 februari 2009

Predator 2 - 1990


Ytterligare en film som slår sin föregångare! Denna gången är det plattan i mattan från början till det underbara slutet. Det öses på med action och sköna jaktscener i ett brinnande tempo. Stephen Hopkins som regisserade denna har gjort ett jävligt bra jobb. Han gjorde även den fina The Ghost And The Darkness med Val Kilmer och Michael Douglas. Ett tips för er som inte sett den än. Valet som leaden här är lika oväntat som det är bra! För vilken urkarl kunde ta över efter Arnold som rensade en hel regnskog i den första filmen medan denna är förflyttad till LA!

Jo, Danny Glover. Jepp, ni läste rätt. Mannen från Dödligt Vapen-serien och Purpurfärgen sattes på rollen att döda Predatorer i LA.


Lika oväntat som sagt som lyckat. Glover lyckas så jäkla bra med det plus att han är hård som flinta i jakten. Andra sköna skådisar i filmen är:
Bill Paxton, Maria Conchita Alonzo, Ruben Blades, Gary Busey, Robert Davi, Adam Baldwin, Calvin Lockhart och Kevin Peter Hall återvände i rollen som Predator här med.. Inga lättviktare direkt heller. Effekterna är kanon och den inledande eldstriden mellan knarkkungar och poliser är en svettig sak. Att den sedan får en oväntad besökare livar upp det ännu mer.

Precis som i AVPR snart 20 år senare så får vi se här ytterligare av Predatorernas utrustning och deras teknik vilket jag gillar skarpt. Vi får även se insidan av deras skepp och vi får en inblick här i hur länge de egentligen har besökt våran planet för deras nöjen. Valet att låta basketspelare gestalta de övriga Predatorerna i slutscenen är skönt då man får intrycket av att de är ena stora jävlar!

Så se detta som en påminnelse om en riktigt bra och skön film som ni kanske glömt bort!
Det är den verkligen värd att bli påmind om!

6 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag köpte faktiskt precis en fin steelbook 2disc special edition på den här... tror aldrig jag sett den widescreen... förrän nu. ;)

Weekend Video sa...

Då har du en fin stund framför dig då :D
Lyllo! ;D

mamoulian sa...

Yeah, this film is fuckin' voodoo, man! ;-)

Anonym sa...

Såg den på svensk bio och hela salongen bröt ihop när rasta-gangstrarna öppnade bildörren och en mindre skogsbrand med ganjarök vällde ut, allt ackompanjerat av...Papa Dee :)

Weekend Video sa...

Tell me babylon hahaha han är skön king Willie :D

Fred Anderson sa...

Actionscenen i början är en av de snyggaste jag sett faktiskt! Actionporr! Typ som djungelläger-attacken i första Predator!