söndag 15 februari 2009

Friday The 13th Part VI: Jason Lives - 1986



Tommy är tillbaka för tredje filmen på rad och denna gången lyckas han med att väcka Jason åter till livet samt att släppa loss honom på Crystal Lake igen.
Och den här gången låter Jason inget stoppa honom!

Sjätte filmen i serien och en av mina stora favoriter. Body counten är hög, 19 stycken fick vi till det till för många år sedan vid en tittning. Sådant glömmer man aldrig!
C.J. Graham gör ett bra jobb som Jason och är favoriten efter Ted White, del fyra. Regissören vet också här hur man ska göra så man slipper det tramset som var i del fem. Dock är det att denna gången så är det Jason som är leaden och det vet regissören om och det är bara att buga och bocka inför. Jason har mycket screen time i denna så man blir verkligen underhållen.

Detta är även där serien går över helt till serietidningsformatet tycker jag, all logik kastas bort, åtminstone den lilla där var, och det är fullt ös som gäller. Samtidigt är detta också den sista bra filmen i serien och resten av filmerna spårar ut rejält. Samt de suger fruktansvärt också. Åtminstone är det vad mitt minne säger men de ska ses och vem vet, det kanske ändras?

Gore bjuds det på men givetvis är filmen gravt stympad av bolaget, rätt hårt med. Men det är gott om dödscener och de är sköna fast det hade varit roligare med dem i sin kompletta form. Karaktärerna här är ljusår i från de i del fem och det är skönt att se. Man kan följa dem utan att kräkas.

Så leta upp den och bänka er för en härlig stund med serietidningsvåld!

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Nja, detta är ingen favorit riktigt. Helt okey, men nästföljande är faktiskt bättre enligt mig - för att inte tala om mästerverket Jason Goes To Hell :)

Weekend Video sa...

Den har jag aldrig förstått mig på men den ska bli kul att se nu när det närmar sig :D
Åtminstone så får man en ny fräsch bild av den och man kan bedömma bättre då.

Jay sa...

Den här delen är den bästa och innehåller ju dom snyggaste tjejerna och den tuffaste Tommy, tror inte att han från del 5 hade funkat här

Enda negativa skulle vara att det blir lite väl komsikt ibland