måndag 16 februari 2009

Friday The 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan - 1989



Del åtta är här och denna gången har Jason åkt på kryssning. Ett gäng studenter har bokat biljetter för att åka till New York med båt och de får en fripassagerare på halsen. Samt Manhattan får ett fint besök.

Bättre än del sju men ändå ingen höjdpunkt som klassikerna i serien. Tempot är bättre än i del sju men denna tappar sitt intresse efter ett tag. Vad som gör det är väl att det fokuseras för mycket på bruden med inre konflikter pga av en taskig simlektion i barndomen. Karaktärerna är väl okej men även här finns en hel del stolpskott. Fast farbrodern är härlig på sitt eget vis. En klassiker dyker upp igen. You´re all doomed-gubben gör comeback på ett skepp så det räddar lite. Synd bara att han ser så dum ut. Och cyklen glömde han.

Hodder fortsätter att förstöra Jason med sin extrema astmaandning och han beter sig som om han gick både på ackord som fultjack. Han är överallt, precis hela tiden! Och snabbt som fan går det med. Hans mordscener är så uppspeedade att det blir bara dumt att se. Killen har ju ingen finess i sitt arbete. Tragiskt.

Slutet på denna är det sämsta i hela serien för det är verkligen uselt och långsökt. Bolagsklippt är det med här och enligt regissören så var han ursprungliga version över två timmar och det är en massa gore borta för att slippa en X-stämpel här med. Fast en två timmars version av detta hade jag aldrig stått ut med.

Dumma scener är här gott om och den värsta är nog när en av lärarna säger åt eleverna att vänta i dansrummet och går där ifrån. Senare blir skeppet översvämmat och hon ska gå och hämta dem igen och då säger en kille att det rummet inte finns mer så bara rycker hon på axlarna och inte mer med det. Prata om att spara in scener där...

Nej, en av de svagare i serien och mest något man ser för att se filmerna kronologiskt. Sätta på denna separat skulle jag aldrig göra. Varken den eller sjuan.

4 kommentarer:

Jay sa...

Sätta på vet jag inte men den är helt ok ;)

Weekend Video sa...

Misstänkte du skulle anmärka på just det ;D

Jocke Andersson sa...

Nä, nu ser jag fram emot lite vanliga recensioner nu när du snart är klar med ditt F13maraton. ;)

Weekend Video sa...

Ja, det är bara två filmer kvar sen är ordningen återställd igen, puh! ;D