torsdag 12 februari 2009

Dark Waters - 2003


Detta är något så unikt som en hajfilm med allas våran favorithunk Lorenzo Lamas! Hajfilm och hajfilm, det är en hybrid mellan ubåtsfilm med hajar i och en skön rökare med Lamas.

Lamas spelar Dane Quatrell, en glad skit som inte drar sig för att lägra damer för att komma över deras checkhäfte för att kunna sponsra sitt sökande efter Atlantis. Inte nog med det, han skriver även böcker och håller föredrag om ämnet. Till sin hjälp har han den jävligt fräscha Robin Turner, kanon spelad av Simmone Mackinnone, hon är även med i Deep Shock och Python 2. Fan, nu blir jag tvungen att se om dem med!

Plötsligt finner de sig hyrda för att åka med en ubåt som Dane har byggt för att kolla en sak ute till sjöss. Väl på plats finner de sin ubåt atttackerad av hajar och de flyr till en närliggande undervattensstation som blivit utsatt för en attack av samma hajar. Där tas snabbt luften slut och de finner sig tillsammans med John Miklos, spelad av Jeffrey Gorman, snart i riktigt knipa. Men de får plötsligt oväntad hjälp och snart får de klarhet i vad som egentligen sker.

Storyn är långsökt givetvis och hajarna är cgi-gjorda precis som ubåtarna men kulisserna är fina. Det blir gott om pang-pang trots det utspelar sig på en ubåt. Lite hajattacker får vi med och det är alltid kul. Men vad som är så jäkla bra här är spelet mellan Lamas och Mackinnon, de har en jäkla massa sköna dialogbataljer mellan sig. Sen när Miklo kommer med så blir det ännu mer. Skitroligt att titta och lyssna på. Faktiskt.

Lamas är skön som alltid och har en härligt avslappnad stil här. Samma med Mackinnon. Hennes version av Linda Hamilton i T2 är kul. Hon är inte bara fin som fasiken att titta på utan en bra aktör som ger lite mer än vad som rollen egentigen kräver. De andra aktörerna är helt okej de med så det är inget bottennapp detta. Utan en helt okej film som är kul underhållning och inte bara för oss Lamas-frälsta.

Så kolla upp den om ni gillar hajar och Lamas för det är en kombination som inte går fel!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Phillip J. Roth har alltid haft glimten i ögat och varit bra på dialog.
Titta bara på "Digital Man", en ganska ordinär cyborghistoria, som förgylls av Don Swayze och Chase Masterson som gnabbande white trash-par som är väldigt upprörda efter att ha fått parabolen på sin husvagn sönderskjuten.
Eller kolla in hans i mina ögon bästa film "Velocity Trap". Charmig sci-fi action med Olivier Gruner i långkalsonger dansande balett ;).

Weekend Video sa...

Tack för tipsen! Det ska kollas upp :D Och Don Swayze är ju aldrig fel!