onsdag 11 februari 2009

Children Of The Night - 1991


Vampyrfilmer är som bekräftat tidigare alltid kul och extra kul är dem när man upptäcker en gammal goding och den visar sig fortfarande hålla. Så är fallet även med denna pärla av Tony Randel, mannen bakom Hellraiser 2 och godingen Ticks bland annat.

Som i alla andra vampyrfilmer så börjar denna samma. Ett par tjejer hittar något underligt i en översvämmad krypta i en kyrka när de simmar i den för att följa en tradition och vips så är staden översvämmad av vampyrer. Snart nog så är de enda som är kvar det lokala fyllot, en oskuld och en engelsklärare som bestämmer sig för att ta upp kampen mot alla vampyrer. Och vampyrer är här gott om så det räcker och blir över.

Tydligen så är den gamla tidningen Fangoria med på ett hörn i denna produktionen och det är väl ett bra drag av dem. För deras tidning har jag inte läst på många år. Att Tony har regisserat Hellraiser 2 är rätt uppenbart här för vissa scener är som tagna ur den precis samma som med musiken, vissa stycken är rätt av från den med. Annars är det gott om dryga skämt och vissa scener är väldigt komiska. Som scenen när vampyrerna har bingo! Bara en sån sak. Det hade inte funkat i en film i dag. Humoren är skön och det känns som att det är gjort med mening för det blir lite lättsammare och inte lika gravallvarligt som vissa filmer.

Gore bjuds det på i form av härliga spetsningar och i ett fall ett skönt slag med en planka över ett ansikte med fint resultat. Till och med en skön halsavskurning bjuds vi på. Så allt är inte bara humor och tramsiga skämt utan det är en skön stämning i filmen med. Tempot är bra och filmen rullar på snabbt och bra. Skådisarna är helt okej och de två mest kända namnen är Karen Black och Peter DeLuise. Inga kändisar direkt förutom fröken Black då. Och det är skönt det med faktiskt tycker jag.
Och som sig bör så bjuds vi även här på lite nya infall i vampyrmyten, i detta fallet deras sätt att sova på. Både ovanför vatten som under vatten.

Så låter detta intressant så tycker jag verkligen att ni ska kolla upp den. Själv kom jag över mitt ex på Ebay då detta region 1-släppet jag har är OOP. Visserligen är utgåvan i 4.3 men den verkar inte vara filmad i något direkt brett format.

Så happy hunting på er!

3 kommentarer:

mamoulian sa...

Är inte en av de där simmande nymferna Ami Dolenz... och som blir fastbunden av sin mormor (eller nåt; bondage värre ;-D)? Hon står att finna i Witchboard 2 och Ticks oxå... Nice!

Weekend Video sa...

Det stämmer bra det! Mormor är skön som fasiken här hahaha
- What do you say, young whippersnapper, best two out of three?
hahaha
klockren den scenen speciellt när käringen har den däringa frukthatten på sig för att dölja golfklubban i skallen :D

Fred Anderson sa...

Den här låter finemang! Ska införskaffas!