söndag 1 februari 2009

Kinjite: Forbidden Subjects - 1989


En förvånansvärt bra thriller med den buttre Bronson som polis i prostitutionsträsket där barn är inblandade. Länge sedan jag såg den och minnena var inte bra men fan vad härligt det är i bland att ha fel!

Bronson spelar/är Crowe, polis som börjar ta med sig jobbet hem i tankarna och blir mer och mer överbeskyddande mot sin egen dotter då han ser perverterade typer över allt. Samtidigt flyttar en Japansk familj till stan för att bo i tre år när plötsligt dottern blir kidnappad av en känd hallick och Crowe startar jakten. Men under tiden hinner även Crowes egen dotter bli antastad på bussen av en asiat. Crowe drar plötsligt alla asiater över en kam....

Stabil regi av gamle hederlige Bronson regissören J. Lee Thompson och det märks de funkar fint ihop då Bronson verkligen agerar här till skillnad från i Assassination. Bronson är även betydligt brutalare här då han inte ens drar sig för att sodomisera en misstänkt med en löskuk!
Lika bra som oväntat!

Detta var visst regissörens sista film och den sista Bronson gjorde för Cannon Films med så det kanske var därför de öste på som de gjorde här.
Det är fullt av svordommar till och med från Kalle själv och det är lite ovanligt faktiskt. Precis som man inte finner Jill Ireland i filmen. Vilket annars alltid varit en garanti för en Bronsonfilm.

Det öses även på med detta med barnprostitution och dem drar sig inte för att visa hur tre vuxna karlar turas om en liten tjej. Visserligen bakom stängda dörrar men ändå. Normalt lämnar dem det åt fantasien men här får man det i ansiktet. Manlig sexualitet och kvinnlig sexualitet både i och utanför äktenskap kommer även det på tal. Med andra ord, det är en del om sex i filmen.

Men det finns även en del sköna scener som när Bronson och hans kollega håller en misstänkt ut för en balkong och slutscenen är verkligen en klassiker! Bara den lyfter filmen till oanade höjde
Fast scenen med Bronson ståendes med en stor ådrig löskuk i handen kommer nog förfölja mig resten av året...

En klassiker bland Bronsons urval som inte bör missas och se för guds skull slutet!!!

5 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag har bara sett den är klippt på svensk vhs, så det är fan dags att skaffa den på dvd!

Weekend Video sa...

Billig på Play! 35:- ink frakt! :D

Fred Anderson sa...

Jag köpte boxen med fyra Bronxon-filmer, bland annat denna :)

Weekend Video sa...

Kul!
Vilka var med i den?

Fred Anderson sa...

Ten To Midnight
Kinjite - Forbidden Subjects
Messenger Of Death
Murphy's Law

Så det verkar vara en bra samling :)