söndag 22 februari 2009

Kallt Byte 2 - 2008



Den överlevande från massakern på det insnöade hotellet i den första filmen har lyckats ta sig till
bebyggelsen igen. Polisen hittar liken av hennes polare samt mördaren och samlar de på samma nedlagda sjukhus som henne. Sjukhuset ska stängas och det är endast två andra patienter och en minimal personal på plats. Polischefen åker för att fördjupa sig i fallet och Jannicke börjar flippa ut. Men samtidigt så kommer en ovanligt korkad läkarpraktikant på att det kanske är bra att hon får se sina döda vänner. Så ner till bårhuset bär det och där ligger dem på rad, fjällslashern med. Givetvis får han all uppmärksamhet i stället och gissa vem som snart vaknar igen.

Stabilt hantverk med en del sköna scener och ett bra flyt. Morden är underhållande och man får verkligen en känsla av att denna är en blandning av Halloween 2 och Fredagen den 13e del 4. Med andra ord, inga dåliga förebilder. Musiken funkar fint och blodet flyter emellanåt.
Men det stora problemet är de två otroligt irriterande personerna i huvudrollerna, Jannicke och praktikanten Camilla. Camilla måste vara den dummaste person någonsin inom Norsk film och Jannicke blir mest bara irriterande och jobbig till sist. Hon tror hon är Linda Hamilton till slut i filmen, det funkar inget vidare.

Men annars en skön uppföljare som jag fann bättre än föregångaren faktiskt. Bättre flyt och tempo och mer grafiska mord. Finns en väldigt skön scen när Jannicke följer fjällslasherns blodspår och man ser kameran resa sig upp bakom henne och man ser träden öka i längden för att till sist se fjällen. Skön scen som sagt. Bara synd på de två jävligt irriterande karaktärerna i en annars fin film. Fast jag tror detta inte är slutet på fjällslasherns äventyr, vi får allt hoppas för honom stiftar jag gärna bekantskap med igen!

2 kommentarer:

david sa...

Ska bli kul att se denna, tyckte den första var en bra och lyckad film :)

Weekend Video sa...

Den hade varit bättre utan de två skatorna. Men den är bra. Mycket fin stämnning och en skön mördare vilket är ett måste i denna typen film :D