tisdag 17 februari 2009

Jason X - 2001



Del tio i serien och vilken annan serie om en massmördare har nått så här långt? New Line Cinema ville verkligen piffa upp Jason-serien och det gjorde de verkligen här! Första gången jag såg den så hatade jag den men det vände snabbt när man såg om den med mindre kritiska ögon samt att man görde hur alla andra hatade den. Nu är detta en skitskön film som man kan slänga på när som helst!
Till skillnad från andra filmer som plötsligt finner sig i rymden tex. Leprechaun In Space eller Hellreiser 4 så funkar denna skitfint! Här har de satsat på att få till rolig dialog samt one-liners när personerna mördas. Det funkar hur bra som helst!

Kane Hodder gör sitt bästa för att flämta ihjäl sig och det är inte förrän som Jason blir über-Jason som han funkar bättre. Gore är det gott om precis sköna shoot-outs när Kay-Em 14 får sin uppdatering. För första gången så har de fått till en cyborg på film som funkar kalas.

De andra skådisarna funkar fint och det är kul att se David Cronenberg göra ett inhopp precis i början. Speciellt Lisa Ryder som Kay-Em 14 tycker jag är en skön skådis med glimten i ögat som fäller en hel del roliga kommentarer.
Annars är där ett speciellt mord som jag gillar skarpt och det involverar ett ansikte, ett nedfrysningsmedel och ett väldigt bra resultat. Bör verkligen kollas in!

Mycket underhållande film med ett djävulskt bra DTS-spår på region 2 släppet som verkligen låter samtliga högtalare jobba. Sådant tycker man om.
Så stäng hjärnan och följ med Jason 450 år fram i tiden och se vad utvecklingen har gjort för oss så långt!

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Kriminellt underskattad popcornfilm!

Jay sa...

Håller med, Helt ok film

Weekend Video sa...

Detta är en höjdare på all vis!

Jocke Andersson sa...

Jag är lite skeptisk, men eftersom David Cronenberg har den goda smaken att vara med så får den godkänt. :=