onsdag 25 februari 2009

Blade: Trinity - 2004



Blade är tillbaka för tredje gången och den här gången får han Dracula himself på halsen att slåss med. Och inte nog med det! Han får även denna gången ny hjälp i sitt arbete.

David S. Goyer som tidigare skrivit manus till de två första filmerna om Blade fick för sig att han var rätt man att regissera denna tredje del. Han hade totalt fel för sig. Han skrev även manus till denna. I mitt tycke borde han nöjt sig med det. Efter två feta filmer stabilt regisserade av regissörer som vet precis vad de gör så är denna en besvikelse faktiskt. Jag gillar den men inte alls som de två första filmerna. Där Stephen Norrington och Guillermo del Toro tog var sin del och gjorde något extra av den så tillför Goyer precis inget av värde till filmen.

Rykten sa att Goyer och Snipes slogs som hund och katt på setet och det var orsaken till att Snipes inte har en lika framträdande roll medan Reynolds och Biel syns mer. Inget ont om vare sig Ryan Reynolds eller Jessica Biel men ska jag se en Blade film så ska det handla om just Blade. De funkar båda två fint i sina roller medan andra som Parker Posey är så fel i denna filmen så det inte är sant. Dominic Purcell som Drake tog också ett par gånger att smälta och funkar rätt bra nu för mig men Posey är lika påfrestande var gång. James Remar känns mest bortkastad här och att ta med Triple H som vampyr är bara korkat. Han känns mest fel.

Tyvärr en besvikelse på vissa plan medan den funkar fint på andra så detta är en svår film att vara rättvis mot. Jag älskar de andra två filmerna men denna är lite som en smutsig byk som man inte vill kännas vid. En helt okej film men långt i från de andra.

Inga kommentarer: