lördag 28 februari 2009

Dying Breed - 2008
Ända sedan Tobe Hopper gjorde sin version av Ed Gein i sin kannibalfamiljsfilm i Texas så har folk försökt att komma på en likadan succé vilket sällan lyckas. Nu är det dags igen. Denna gången är det i Tazmanien som det finns en likadan familj som dräper och förtär turister på egen hand. Tydligen så ska denna vara baserad på en gammal legend/sägen om en förrymd fånge som lyckades fly och aldrig blev upptäckt igen. Tydligen skulle han varit kannibal på köpet med.
Detta är vad man kan kalla för en bushbillys-film, en avart på hillbillys som jag själv kom på precis.

Storyn är att en tjej ska leta efter den Tazmanska tigern som hennes syster letade efter själv 8 år tidigare när hon plötsligt drunknade. Så hon drar till samma ställe med tre bekanta och finner sig snart nog i skiten.

Hyfsat gore och slafs för de som gillar sådant men ett rejält bottennapp i dialekterna då man emellanåt har väldigt svårt att tyda vad som sägs. Och utan text så kan det vara ett rent helvete, tro mig...
Miljöerna är helt okej då det är rejält med skog och sådant dunkelt som gärna gör sitt för att förstärka känslan av hopplöshet. Saken är den att man får en känsla av attt denna filmen är en blandning av Den Sista Färden och Wrong Turn 2. Den Sista färden pga av inavlen och Wrong Turn 2 pga mängden gore och slafs som det emellanåt antyds mer om än visas. Typ i verktyg och flashbacks och sådant som man vill se mer av men inte får. Effekterna är annars bra förutom en väldigt dålig cgi-effekt. Den sticker ut som en finne i röven när man cyklar över en frusen åker.

Ett okej tidsfördriv men inget som jag kommer att återvända till.

Inga kommentarer: