torsdag 26 februari 2009

Night Of The Demons 2 - 1994



Fyra år har gått sedan sist och det är dags för Halloweenparty igen fast denna gången på en kristen ungdomsskola där Angelas syster går. Systern som kallas för Mouse lever upp till sitt namn då hon ofta får vara föremål för de andras skämt. Samma kväll som skolan ska ha sin halloweenfest så passar andra elever på dra till det gamla huset med Mouse för att ha ett eget litet party. Syftet är att offra Mouse där. men allt går inte som de tänkt och snart är de tillbaka på skolan igen fast någon har varit olydig och tagit med sig något tillbaka från huset så gissa vem som gör storstilad entré till Morbid Angels Rapture?

Uppföljare ska alltid vara vildare, fetare och bättre och det stämmer här. Kanske inte bättre än den första filmen då denna har en lite mer komisk framtoning och den har inte samma stämning som den första då pga den komiska stämningen. Men det drar inte ner den, tvärtom! Där den första satsar på att vara en traditionell skräckis satsar denna på att varva lite skön komik i det hela, inte så att det blir Braindead på något vis eller Norbit för den delen utan mer sköna one liners och riktigt underhållande demoner.

Gammalt hederligt slafs och klegg får vi och till och med ett härligt gummimonster i slutet en kort stund. Andra sköna grejor är väldigt hängiven nunna som inte drar sig för att för att slå till om det behövs. Skådisarna är bra i sina roller och som Angela ser vi än en gång Amelia Kinkade. Regissören Brian Trenchard-Smith är ingen nykomling och har många sköna filmer bakom sig med.

Så en bra och skön uppföljare som rekommenderas!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visste in att det fanns en 2:a ens en gång. Det blir till att skaffa sig denna snarast möjligt.

Weekend Video sa...

Det finns en trea med så det blir dyrt för dig ;D

Anonym sa...

Det har funnits eller kanske fortfarande finns en box med alla 3
filmerna på http://www.medienhandel.at/eckert.htm

Suverän box förövrigt och suveräna filmer. :)