tisdag 24 februari 2009

The Breed - 2006



5 glada lirare åker ut till en ö som två av dem har ärvt ett hus på. Väl på plats lever de livet och dricker sprit och gör bort sig. Allt ser kanon ut och hade det inte varit för den lilla valpen som plötsligt dykt upp så hade festen aldrig slutat. Genast ingår valpen i församlingen och det bestäms var den ska sova och med vem och sådant livsviktigt. Allt hade slutat lyckligt om det inte hade varit för att mamma dyker upp och vill ha igen den. Och en tik som ser sin valp i armarna på en främmande människa är inte att leka med vilket dessa märker direkt. Inte nog med att mamma är ilsken, hon har polarna med sig med!
Och snart så kan ni väl gissa vilka som är de nya herrarna på täppan.

Producerad av Wes Craven men bli inte avskräckta av det för detta är en helt okej djurskräckis med hundar. Inspelad i Sydafrika med fina miljöer vilket är rätt svårt att tro faktiskt. Regisserad av Nicholas Mastandrea som är ytterligare en första gångs-regissör fast med massor av andra filmer bakom sig fast på andra områden inom film. Skådisarna är helt okej med Michelle Rodriguez från Resident Evil och en jäkla massa annat bakom sig i fronten. De andra är inga jag känner till direkt.

Filmen i sig påminner en hel del om The Pack 1977 om ni sett den annars är det en fin film att kolla in. Vad som är fascinerande här är hur de fått hundarna att bete sig som gör för de är verkligen på hugget och jävligt aggressiva! Gott om spänning och bra flyt fast det lite tråkiga är att karaktärerna är så osympatiska i filmen. Man tycker bara de flesta av dem är korkade och bara vill se dem förvandlas till Vov. Men det är som sagt en personlig sak om man gillar dem eller ej.

Så sliter er från den senaste doku-såpan och kolla in lite hundskräck istället! Det är aldrig fel.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fin film det där.
Schysst med extras på tyska utgåvan där man får se hur dom jobbade med vovvarna.

Weekend Video sa...

Har själv reg 1-släppet och där är något med fast det är nog bara bakom kulisserna där :(

Fred Anderson sa...

Äsch då, nu vill jag ha den tyska utgåvan.

Är inte slutet på The Pack och The Breed väldigt lika förresten? Hur man tar livet av den sista hunden?

Weekend Video sa...

Det gör dem inte... ;D

Anonym sa...

Extramaterialet på tysken är sammanlagt dryga timmen där en kamera följer slitet på inspelningsplatsen. Inget traditionellt EPK-material utan mest en ljudlös titt bakom kulisserna på vad som verkar ha varit en väldigt regnig inspelning.
Och som sagt en hel del där hundarna skitas ner med lera och målas för att få den rätta vildhundslooken och hur dom får dom att attackera dörrar och liknande.

Fred Anderson sa...

Lizzard: men jag har för mig att det är en hund som hoppar från huset och spetsas även i The Breed? Måste se om den...

Weekend Video sa...

Det scenen är med. Kommer nog en 10 minuter innan det själva slutet på filmen. The Pack har jag här och ska nog se den i dag eller i morgon.

Anonym sa...

Nazist-zombier är oöverträffade som monster. Utom i "The Outpost" som var en besvikelse minsann. Längesen jag såg denna, kommer friska upp bekantskapen i helgen /khenrikm

Weekend Video sa...

Härligt, men du skrev nog på fel film, denna handlar om hundar :D