torsdag 15 oktober 2009

Cursed - 2005



Wes Craven kände säkert att han var på väg att göra den yttersta varulvsfilmen med denna och tog in sin gamle polare Kevin Williamson. Tillsammans gjorde de ju succé med Scream och efterföljarna. Åtminstone med tvåan för trean vet vi säkert alla hur illa det resultatet blev... Så de skred säkert till verket med glödande frenesi och Hollywoods unga hopp för framtiden i rollerna. Resultatet? Det blev denna soppa.

Det enda bra i den som jag fann är Christina Ricci men sen kan hon vara med i en reklamfilm för motorolja så finner jag henne bra där. Har alltid varit svag för den kvinnan av någon absurd anledning. Resten är bara en massa avskräde från diverse serier som av någon anledning lagts ner. Filmen i sig framstår mer som ett avsnitt av Dawsons Creek bara det att de har kastat in lite cgi-våld och en varulv eller två i röran. Att de sedan fått med pajasen Joshua Jackson från nämnda serien gör det inte mer uthärdligt heller... Nej, detta är ingen angenäm upplevelse och ett fint sätt att offra 100 minuter av sitt liv som man garanterat inte får igen. Tack för det Wes!

Varulven/varulvarna när de är gestaltas av stuntmän i dräkt är helt okej men så fort den berömda datorn är med i spelet så blir det bara kasst. Fast det värsta är varulven som svär och räcker finger. Men det kanske är för att den unga och smarta genreationen som sväljer dessa serier som såg denna skulle känna sig tilltalade. Själv gör jag som Sverker på Plus och slänger skiten i soptunnan. Där hör den hemma.

4 kommentarer:

mamoulian sa...

Wes Craven har haft några toppenfilmer i sin långa karriär... utöver dessa kan han inte hitta sitt arsle ens... ;-)

Weekend Video sa...

Hans karriär kan kallas allt utom jämn, minst sagt hahaha

khenrikm sa...

Ricci + motorolja = blött. Överallt!

Weekend Video sa...

Oja, såg John Waters Pecker i går men det var just pga Ricci då, inget annat!