onsdag 19 augusti 2009

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi - 1983



Och där tog sagan slut. Den sjätte filmen och förmodligen den barnsligaste av dem alla. Vilket är synd för den första timmen av den bra, riktigt bra men så fort de där jäkla ewokerna kommer med så blir det bolibompa direkt. Jag tycker inte de är söta, rara, roliga, underhållande, sexuellt attraherande eller rätt sagt kreativa på något sätt. Om något så ser de ut som de är monchichisarnas efterblivna kusiner från landet. Nej, dessa har för mycket tid i rutan och det drar ner upplevelsen för mig åtminstone.

Annars är det scenerna mellan Luke och Vader som är bäst för det är en skön stämning mellan dem och ser till så det är något att se fram emot. Annars känns filmen lite som den går på tomgång efter halvtid. Slagen är inget direkt upphetsande eller nya utan det är samma som i den första filmen. Och beslutet att lägga in Christensen i slutet är faktiskt rätt korkad. Där skulle det varit den äldre Vader man såg. men Lucas hade väl en sweet spot för honom så det förklarar nog saken.

Överlag så är de gamla filmerna helt klart bäst och helt enkelt de enda man behöver bry sig om. De tre nya filmerna, även om den tredje filmen var helt okej, totalt onödiga anser jag då de endast hjälper till att ta bort en stor del av mystiken kring de sista filmerna. Hela alltet var ju att man visste inget om vad som skett tidigare och det ökade bara på de äldre filmernas charm. Men det är jag som tycker det.

6 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Den barnsligaste? HAr du verkligen sett Phantom Menace?!?!?! Jag HATAR phantom menace! :)

Weekend Video sa...

Just de förbannade ewokerna väckte den känslan hos mig men Phantom menace är barnslig i hela sitt uppsåt så det får du plus för ;D

mamoulian sa...

Ja, dessa eländiga ewoker! De sabbar filmen och då hjälper det knappt med Vader och Kejsaren osv... Men menar du att Lukas tagit bort den gamle gode döingen i Vaders slutögonblick?!? Viken skit isof...

Weekend Video sa...

Det är precis innan ridån går ner så kommer Obi-Wan och Vader fram och så har de placerat ungtuppen där istället för Shaw som det var först.

Lord Humungus sa...

Riktig dåligt, sen att de har kvar Alec Guinness gör ju det hela ännu märkligare.

Weekend Video sa...

Det är Lucas i ett nötskal det.