fredag 14 augusti 2009

Return Of The Fly - 1959



Som sig bör så får de flesta populära filmer en uppföljare, i vissa fall en bättre, i andra fall en avsevärt sämre sådan, i vissa fall helt klart för många uppföljare och ibland får dem en ripoff i stället. Att italienarna underligt nog inte gjort det med dessa filmerna är nog för att Fabrizio de Angelis inte sett någon vinst i dem. Konstigt nog.

Price är tillbaka i sin roll från första filmen och denna gången utspelar det sig 15 år efter de första händelserna och denna gången är det sonen som tar upp apparaterna igen och upprepar det misslyckade experimentet. Sonen spelas av Brett Halsey som även var med i den rätt sura Today We Kill Tomorrow We Die, Demonia av Fulc, To Catch A Killer, denna mästerliga film, och en jäkla massa tv. Han är fortfarande aktiv för de som är intresserade av honom.

När det gäller uppföljare så ska det bara vara värre, större och roligare men vilket det stämmer in på här. Storyn är bättre, det är fler skrämselögonblick och ett större flughuvud och mer raffel men det är inte bättre. För det första är filmen filmad svart och vit till Prices egen förtvivlan då han menade på att filmen förlorade en stor del just pga det värsta försvann i och med det inte var i färg denna gången. Sen har vissa chocksekvenser som var nya i den första filmen tappat en stor del av sin charm i denna för det är inget nytt här fast marsvinsmannen var en skön idé!

Men filmen var skön och kort, 77 minuter och då kan man inte klaga så värst mycket. Överlag en skön uppföljare med bättre tempo och mer raffel än originalet men saknar de effektiva scener som fanns i den. Så gillade man den första så ska man helt klart se denna.

Inga kommentarer: