torsdag 27 augusti 2009

Cleaner - 2007



Tom, fd polis men har sadlat om till "städare" vilket innebär att han städar brottsplatser som olycksplatser. Med andra ord, han städar upp efter dödsfall, hur skitiga eller blodiga de nu än må vara. En dag får han ett jobb och utför det. Dagen efter upptäcker han att någon mördats och att han städat undan bevisen samt att han själv är misstänkt för brottet.

Låter det intressant? Idén är kul samt det att Renny Harlin har regisserat. Tyvärr är det Samuel L. Jackson som har leaden och att Eva Mendez, denna felande länk mellan en latina och en grävskopa, också är med i den. Men Jackson håller sig i skinnet och det verkar som om det bara är Harlin som kan hålla honom och hans grova överspel i schack underligt nog. Ed Harris, Luis Guzmán, och Robert Forster är även de med. Men tyvärr så hjälper inte det för detta är Harlins sämsta film. Även om tempot flyter fint och det är stabilt gjort så är den faktiskt riktigt tråkig och det är det sista man väntar sig en Harlin-film är.

Gjord tillsammans med Nu Image-gängets andra produktionsbolag Millennium Films så tror man detta ska bli rejält underhållande och det börjar bra men det blir till sist simpelt och väldigt avslaget. Trots en kort tid på knappa 80 minuter så tröttnar man, konstigt nog. För det känns som att Harlin mest gjort denna bara för det skulle vara och att hans hjärta inte är med här. Jackson däremot har producerat så han har trott på den men är inte Harlin på humör så hjälper inte det. Inget som kommer att ses om och kommer inte att stå i hyllan för till skillnad från Driven så är denna inte underhållande alls.

2 kommentarer:

Mr_v sa...

"Eva Mendez, denna felande länk mellan en latina och en grävskopa". Haha, den formuleringen ger jag dubbeltumme upp!

Weekend Video sa...

Tackar för det! ;D