torsdag 24 juni 2010

Mad Max 2: The Road Warrior - 1981George Miller´s lika stilsättande som klassiska efter-bomben-film är en film som fortsätter att hålla sitt grepp om en som tittare. Första gångerna jag såg den så var jag inte alls imponerad för den var inte vad som berättats för mig eller så var bara mina förväntningar otroligt höga. Men nu är det många år sedan så filmen har såklart fått sin upprättelse samt att den har setts otroligt många gånger. Till skillnad från flera av dess otaliga efterapningar som Castellaris The New Barbarians som är så otroligt tråkig att man kunnat tro det var en Sergio Martino film faktiskt. Men nu skiter vi i kopiorna och koncentrerar oss på originalet en stund istället.

Filmen inte bara satte Australien på filmkartan världen över den gjorde även Mel till en spirande stjärna med all rätta. Miljöerna i Australien kommer även till sin rätta i det breda formatet som filmen är filmad i och vill man verkligen njuta av dem så är det på Blu-ray som det måste göras för så här snygg har jag aldrig sett denna filmen. Ljudet kunde varit bättre men det är ett Warner-släpp så vem är egentligen förvånad? Inte jag i alla fall.

En annan sak som är så otroligt coolt med denna är det att det är en svensk bodybuilder samt tyngdlyftare som gör rollen som Humungus. Vad som gör den karaktären så underhållande förutom hans fysik och hockeymask är att Kjells skolengelska lyser igenom fint och man bara myser när man hör den. Simpelt nöje kanske men ack så effektivt men jag är lätt att underhålla så länge det bara är bra. Som så många andra bra filmer så är detta en film att se, inte läsa om så gör er själva en tjänst och införskaffa den på Blu-ray för det är filmen allt värd om man vill se den i toppskick. Rekommenderas varmt!

8 kommentarer:

Geten sa...

New Barbarians tråkig? Nu får du väl ändå ge dig, den må vara mycket, men den är fan inte tråkig. Öppna en god öl, poppa in filmen i spelaren och se om genast! Och Sergio Martino måste väl ändå vara en av det stabilaste italienarna, med mästerverk som The Strange Vice of Mrs. Wardh och After the Fall of New York på sitt samvete. Måste erkänna att jag til och med gillar hans komedier som jag sett.

lizzardking sa...

Den dagen kommer aldrig när det kommer att ske att jag ändrar mig om vare sig The New Barbarians eller Sergio Martino. Maken till tråkigare filmer än hans filmer finns inte. 2019 - After the Fall of New York är det enda undantaget och hans giallos... dem går jag inte ens in på. Men en öl och en annan film poppar jag gärna i så tack för det tipset :D

khenrikm sa...

Jag älskar generellt efter-bomben filmer, men New Barbarians är väl inte på 10-i-topplistan...

Mad Max 2 däremot! Whoo! Och äkta stunts! Och inga snabba klipp! (utom liket med pingpongbollarna då men det är förlåtet)... :D

lizzardking sa...

Skönt jag inte var ensam om att få stryk för den åsikten ;)

Ninja Dixon sa...

Förutom sista halvtimmen så vill jag nog påstå att detta är den tristaste "action"filmen som gjorts. Värdelöst tempo, mediokra skådisar och stentrist regi. Nej fy fan, denna ser jag aldrig igen.

lizzardking sa...

Oj, kan inte säga jag är förvånad direkt men alla tycker vi som vi gör.

Ninja Dixon sa...

Ettan däremot är kvalitet.

Varför är du inte förvånad? Tvåan borde vara drömmen för mig och den ser bra ut som tusan, men är tyvärr stentrist och illa utförd i det mesta.

Trean... ja, den håller väl samma klass som tvåan.

lizzardking sa...

Jag är inte förvånad därför att du oftast är emot de filmer jag är för vilket ditt tycke om trean är ännu ett bevis på ;)