lördag 24 maj 2008

House Of The Dead


House Of The Dead - Uwe Boll - 2003

Förmodligen en av de mest utskällda filmer detta århundradet hittills. Totalt oförtjänt tycker i alla fall jag. Detta är inget annat än en skön vålds och zombie-orgie med massor av vapen.

Baserad på Segas arkadspel och med delar av dem instoppade i filmen så är detta en rolig stund framför tv. Handlingen? Vem bryr sig? Det är en zombiefilm för helsikke! Inte Fassbinder.

Men för er som tvunget kräver det:

Ett rave party på en ö slutar tvärt då den blir invaderad av zombies. Ett gäng som missat båten kommer dit med en hyrd båt och dess kapten. Jürgen Prochnow i en skön roll. Väl på plats på ön så inser de snart vad som hänt och måste överleva. Tur är för dem så har deras kapten en MASSA vapen på ön och mer behövs väl inte säga?

Filmen har en hel del sköna scener, speciellt en som jag tycker är väldigt underhållande. Och det är när en av gänget kastar sig i vattnet för att ta sig ut till båten och den är full av zombies. Total vapenfixering följer här. Samma sak när de ska ta sig ca 30 meter in till ett hus och det tar 20 minuter för att komma så långt i filmen pga extrem skottlossning. Måste ses för att upplevas!

Zombierna i filmen är härligt varierande då de är klädda i allt från gamla rustningar till vara betäckta med mossa, fisknät, stenar osv.... inte bara gamla lik utan en salig blandning.
Goret är där inte så värst mycket av, lite head shots och lite avslitna armar och så. Inget överdrivet nu som i andra filmer.

Jag gillar denna skarpt då det är en riktigt skön film somleverar var gång man ser den. Ser man denna och förväntar sig ett mästerverk blir man garanterat besviken. Gillar man inte Boll så så ska man ännu mindre se den. Men gillar man film och vill bra underhållen så är det inget som bör stoppa en från att se den!

Om inget annat så kan man se den för Ona Grauers skull!

Rekommenderas varmt!

4 kommentarer:

Jay sa...

Den är i alla fall bättre än Troll 2

Anonym sa...

Avgudar också den där härligt korkade scenen när dom går på ett led och blastar precis allt i sin väg. Hur fan kan man inte gå loss på sånt...? Lysande underhållning. (Och skön blogg.)

Weekend Video sa...

En riktig pärla denna som går att se hur många gånger som helst. Tack för du läser!

Fred Anderson sa...

Det är en jätteskön film och jag har svårt att förstå hatet mot den. Jag blev enormt road av den och speciellt den stora tjugo-minutersmassakern är fantastisk!