onsdag 21 maj 2008

Rambo

Rambo - Sylvester Stallone - 2007

Stallone gick och gjorde precis vad jag inte hade räknat med när han gjorde denna fjärde del om John Rambo. Han gjorde en jävligt bra film. För min del tröttnade jag efter Rambo 3 och när ryktena kom att både Rocky 6 & Rambo 4 var på väg så kastade jag in handduken och förpassade Stallone till listan där Steven Seagal och Chuck Norris finns. Inget vidare öde alltså.

Men så kom då Rocky Balboa och den sänkte mig totalt. Plötsligt så började hoppet tändas för Stallone igen och sedan så kom den första trailern för Rambo och det var kört!

Och nu sitter man här och har sett Rambo för tredje gången och den blir bara bättre och bättre!

Handlingen är kort.
Rambo har dragit tillbaka sig till Norra Thailand där han lever med att samla in ormar till någon dåre. Han skiter i allt och vill bara ostörd. Tills en dag ett gäng kristna missionärer som vill åka till Burma dyker upp och vill att han ska föra dem dit. Givetvis vägrar han men viker sig när en tjej i sällskapet får kontakt med honom och påminner honom om hans ursprung. Han för dem till platsen och där går det galet.

Gruppen kidnappas av militära trupper som slaktar lokalbefolkningen skoningslöst och Rambo blir erbjuden av deras kyrka att åka in tillsammans med att gäng legosoldater att hämta dem. Under resan blir han ansatt av gruppens självförklarade ledare som ska sätta honom på plats. Väl framme så vill Rambo följa med men blir nekad av samma lirare. Sedan tar det inte lång tid innan gruppen själva finner sig i trångomål och gissa vem som kommer till undsättning med en viss trogen pilbåge!

Detta är alltså årets fetaste action och den bästa filmer i serien sedan First Blood!
Stallone fläskar på med övervåld här så det stänker om det. Brutalt, skoningslöst och ett jävla tempo har han gjort filmen i. Armar och tarmar flyger över rutan i en hisnande tempo och han drar sig inte för att visa små barn spetsade på bajonetter.
Givetvis har klagomålen kommit för denna films våldsamheter men Stallone kontrar bara med att han visar bara hur det går till där borta. Där är det mycket värre.


Kan inte säga så mycket mer än att se den!
4+/5

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Onekligen en fantastisk film och det ska bli ett nöje att köpa in den till samlingen så småningom.

Weekend Video sa...

Sugen på att se om den själv igen. Var länge sedan en film hade sådan inverkan på mig.