fredag 23 maj 2008

Diary Of The Dead

Diary Of The Dead - George A. Romero - 2007

Romero är mannen bakom en massa zombiefilmer bland annat:Dawn Of The Dead, Day of The Dead, Night Of The Living Dead, Land Of The Dead. Alla dess hör ihop och här har han nu tagit steget längre framåt. I denna så är allt filmat ur kamerans perspektiv som i dag inte är någon ny idé, något som gestaltades redan i Ruggerro Deodatos Cannibal Holocaust. Och som sedan åternavändes i Blair Witch Project. Och nu på senare dagar [REC] och denna.

Här är det ett gäng studenter som ska filma en skräckis i skogen under namnet Death of Death. Komplett med en småsupande lärare och allt. Allt detta sker samtidigt som ett mord på en familj visas på nyheterna coh kropparna rullas ut för kamerorna när liken plötsligt vaknar till liv och attackerar både polis som räddningsmanskap.

Filmteamet märker att allt är på väg att spåra ut så de ger sig av i högsta fart. Vart vet de ej då det är kaos överallt. Två av dem åker till killens lägenhet som är som ett fort enligt honom själv. de andra ger sig av i en husbil. Allt efter som de åker ju värre blir läget. Och kameran går hela tiden...

Romero har utnyttjat idén väl här för detta är bra. Allt från make-upen till de flesta skådisarna. Läraren är en skön lirare bl.a. Inte bara får man se Romeros långsamma zombies man får även se en dövstum Amishbonde röja loss. Man får även se ett jävligt intressant sätt att förvara zombies som innehåller en vattenfylld pool, olika och nya sätt att stoppa zombies på och en slutscen som jag gillar skarpt!

Romeros andra filmer har alltid haft en tendens att bli tråkiga och ointressanta men inte denna tycker jag. Dock tycker jag att efter hans ständiga satirer över dagens samhälle så kunde han gått speedat upp tempot på sina zombies för det är ett stressat samhälle vi lever i dag och då ha långsamma zombies rimmar lite illa. För när de är så här slöa så springer vilken headhunter, karriärist eller varför inte en vanlig stressad hemmafru som helst ifrån dem utan problem.

Rekommenderas!

Inga kommentarer: