lördag 24 maj 2008

The Beast


The Beast - Jeff Bleckner - 1996

Fan vad jag älskar en bra djurskräckis! Och detta är verkligen en sådan. Egentligen är detta en tv-serie på 3 timmar nedtrimmad till 2 för att passa bättre för videopubliken. Men det märks inte.

Denna är baserad på Peter Benchleys roman och det är verkligen ett riktigt bra jobb de har gjort med denna överföringen från roman till film. Denna gången är det ingen haj som i Jaws eller ett mellanting mellan haj och människa som i Creature. Även den filmen en roman av Benchley.

Utan nu är det en jättebläckfisk som hotar en liten fiskestad och dess fiskare. Inte bara med att den käkar upp turisterna utan den skrämmer i väg deras fisk.

William Petersen från Michael Manns lysande Manhunter har huvudrollen som den lokala fiskaren som leder jakten på monstret och i en annan ser man Larry Drake från Dr Giggles.

Effekterna är alltid viktiga i monsterfilm tycker jag och här är de riktigt bra. Inget cgi utan det är modell som gäller. Speciellt i slutet ser man vilket jobb det ligger bakom antagonisten.

Att denna är nedtrimmad från 3 till 2 timmar gör inget här tycker jag då den flyter så bra. Filmen går snabbt och det är drag hela tiden. Men för de som är intresserade och gillar filmen så kommer snart en ny 2-discs utgåva på den fulla 3 timmars längden och förmodligen med en massa extra med!

Fram till dess så räcker denna mer än väl!

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag är nyfiken på den här. Är det bara tentakler som sticker upp ovanför vattenytan, eller får man se mer av bläckisen?

För mig är det alltid viktigt att få se monstret i monsterfilmer :)

Weekend Video sa...

Du får se hela alltet :D
Bra gjort är det med!

Håller med dig att det är viktigt att se vad det är som göms under ytan :D

Fred Anderson sa...

Toppen! Då blir det ett köp så småningom!