tisdag 27 maj 2008

Balls Of Fury


Balls Of Fury - Robert Ben Garant - 2007

Ibland händer det att man springer på en film av en ren chans som sedan visar sig vara en klockren hit!
Detta är en sådan. Det var länge sen jag njöt av en komedi på det här viset. En totalt hämningslös film som inte skyr några medel.

En liten kille som är en överjävel på pingis får reda på att hans pappa har satsat pengar på honom i en turnering där han ska möta sin tyska, vuxna motståndare. Något händer som får honom att förlora, pappan förlorar livet pga spelskulden till Kinesiska triaden och killen gör bort sig för evigt på tv. Allt detta på en och samma stund.

20 år senare eller något sådant, så återser vi killen igen. Fet, stora polisonger och arbetandes på en sjaskig restuarang där han underhåller matgästerna med sitt pingispelande. Han är en femte klassens Elviskopia med andra ord, fast med ett pingisracket. Plötsligt finner han sig under träning för att åka till en mystisk ö för att delta i en underjordisk pingisturnering och stoppa en ondskefull skurk. Med andra ord så är detta Enter The Dragon fast med pingis istället för karate.

Skitskön film med härliga insatser och sköna skämt som involverar en blind pingistränare, manliga sexslavar, småtjejer som sparkar först och frågar sen, matgäster med dåliga hjärtan och för en gångs skull en bra Christopher Walken. Här trivs han verkligen!

För er som gillar James Wong så är han i sitt livs form som den blinde pingisläraren här, höjdaren är när han pratar om sina återkommande besök hos sin hora!

Musiken i filmen är som i Hot Rod, baserad på dålig rockmusik. I Hot Rod var det Europe, här är det Def leppard!

Spana bara in killens gång efter han har fått en sak i röven som ska smugglas in på ön, massiva skrattattacker utlovas. Han håller stilen en bra bit in i filmen med!

Inga kommentarer: