lördag 6 december 2008

Kill Switch - 2008


Först The Marker aka Pistol Whipped och nu denna! Da man is back!

Seagal spelar en snut vid namn Jacob som fick sin bror mördad som liten och nu tillbringar sin tid med att spöa upp brottslingar på de mest brutalaste vis. Mark Collie som tidigare gjorde rollen som den sköne trubaduren i The Punisher med Thomas Jane är en av dem.
Att det sedan springer runt en seriemördare och mördar för fullt gör det inte mindre tokigt i heller. Mördaren följer något astrologiskt larv och får till ett par ordentliga holmgångar med Seagal.

För en gångs skull så får Seagal själv på nöten även om han inte förlorar någon fight. Han blir nedslagen vid ett par tillfällen och samtidigt är han råare än någonsin här. Ett exempel är när han trycker ner en hallicks framtänder i en bardisk och fortsätter slå honom i skallen tills de fastnar i den! Klart lysande scen!

Fighting bjuds det på här så det stänker om det och Seagal väser som sig bör i de flesta repliker. Möjligen är han dubbad här men det låter jag vara osagt då det är lite otydligt ibland. Men en scen som verkligen sticker ut förutom tänderna i bardisken är när han spöar en misstänkt med en hammare och bryter de flesta ben i hans kropp. Till och med sambon reagerade här!
Mycket bra!

Svagast i filmen är de sista scenerna som jag fann totalt onödiga. Filmen hade gott kunnat sluta utan de då det hade blivit ett bättre och mörkare slut.

Ett mycket bra bidrag till Seagal samlingen och denna slår Urban Justice rejält men The Marker rår den inte på.

Rekommenderas det varmaste till alla Seagal-älskare därute!

5 kommentarer:

Jay sa...

Den fick mig att tänka på forna glansdagar.

Våldet är helt i klass med Marked For Death

Fred Anderson sa...

Det lät som en ypperlig film! Ska införskaffas!

Weekend Video sa...

Våldet är verkligen ypperligt här! Roligt du ska satsa på den Fred :D
Klokt val! Fanns på axel för 140:-. Ska ta den där själv med vid nästa lön.

Ty sa...

Kill Switch was hilariously bad! The bit when one of the goons fell out of a window ten times in the row was very funny.

Also the other bit when Seagal put one baddies' mouth on the bar and smashed his teeth was brutal!

Weekend Video sa...

I rewatched this the other week and it´s still quite good actually. At least compared to alot of the other movies seagal has made. And the scene with the goon through the window is just bad. Luckily the teeth scene stir things up again :)