fredag 5 december 2008

Slugs - The Movie - 1988


They Slime. They oze. They kill.

Mannen bakom Pieces, Mystery On Monster Island och den fantastiska Fabulous Journey to the Center of the Earth, Juan Piquer Simón har gjort en fantastisk snigelmördarfilm!
Jepp. Ni läste rätt. Snigel. Mördar. Film.

Som sig bör så är det än en gång en liten sömnig håla som plötsligt finner sig vara föremål för något i hästväg när det gäller gore och annat trevligt. Plötsligt har stora, slemmiga skogsniglar börjat ta över staden och käka upp invånarna! Vad har hänt? Varför är det på detta viset? Har moderatorna kommit till stan? Har den lokala lesbiska syföreningen plötsligt gemensamt kommit i klimakteriet? Har Nygammalt börjat visas i repris?

Ingen vet! Men människor dör! Alla blir drabbade av de svarta sniglarnas vrede. Allt i från oskyldiga pensionärer som bara vill vara ensamma i växthuset till affärsmän som äter en dålig sallad för mycket till kåta tonåringar. Jepp. Ni trodde ni slapp dem här men där trodde ni allt fel!


Den enda som kan vara hemligheten på spåren är den lokala hälsovårdsmyndighetssnubben som ingen tror på.... som sig bör.

För det första så är nog 80 % av skådisarna här dubbade, inget fel i det men de är allt utom amerikaner. Det märks tydligt. För det andra så är det inte mycket till story här, tack och lov utan mera en förevändning för att visa sköna effekter och en massa sniglar på nakna kroppar.




Ärligt talat. Vi pratar om skogssniglar här!
Sådana som var roliga att cykla över med cykeln när man var yngre och de var på gatorna efter ett rejält regnande. Fast i dag så hade nog inte varit så värst kul om rollerna varit omvända. För hur kul hade det varit att bli överkörd av en stor slemmig skogssnigel på en gammal damcykel egentligen?

En charmigt korkad film som levererar fullständigt. Lite T & A, bra och rejäla gore-scener och en sju helvetes massa sniglar!
Köp hem och knäck ett gäng pilsner framför och njut!

Och hur kan man inte vilja se en film som innehåller en scen där en hamster blir attackerad av en stor snigel!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja denna filmen är helt fantastisk, synd att det inte finns med snigelmördarfilmer. Jag har denna filmen på engelsk vhs klippt + oklippt nedladdad dvdrip men ska helt klart köpa den på dvd oklippt eftersom detta är självklart något för samlingen. Kolla även in The Rift, en annan film av Juan Piquer Simón fast som handlar om undervattensdjur som mördar.

Jay sa...

Den verkar ju vara intressant

Fred Anderson sa...

This is it! Nu måste jag köpa den på DVD!

Weekend Video sa...

En störtskön film som underbar i all sin enfald :D
Akta er för de engelska utgåvorna då det är klippta med nästan en minut. Finns billigt på axel annars.
Detta är annars en film som ger begreppet snigelspår i trosorna en helt ny innebörd :D

Anonym sa...

Egendomligt nog sålde jag för några år sen Slugs, men behöll Pieces... Logiskt?! De är ju på samma nivå... :D

Weekend Video sa...

Hmm... jag har gjort samma sak bara för att sedan sälja av den andra med bara för att köpa om båda igen hahaha
Antingen har man för mycket pengar eller bara brist på fantasi ;D