måndag 22 december 2008

Hollywood Chainsaw Hookers - 1988

Nu detta är en film som jag inte har sett på många år och jag måste säga att nu när man är äldre och inte längre tar vissa filmer på samma allvar som man gjorde förr så blir de avsevärt bättre. Så är det absolut i detta fallet.

En kort historia blir nu kortare:

Någon/ några dödar torskar i Hollywood och detektiven Jack Spade sätter sig själv på fallet. Nu bara här är något som inte förekommer i filmer i dag! En detektiv som inte bara är nedsupen samt kedjerökande, knullar allt som rör sig och samtidigt skriver en novell. Varför förekommer inte det fenomenet längre? Jag kräver ett svar!

Jack jagar en bortsprungen tonåring ( Linnea Quigley) och kommer en mystisk kult på spåret. Kan det vara så simpelt som att hororna i Hollywood plötsligt bestämt sig för att kräva annan valuta än pengar?

Budgeten är låg, riktigt låg. Dialogen är väldans skön och det är precis vad man förväntar sig. Unket men väldans kul! Brudarna i filmen är härligt slitna och speciellt Mercedes (Michelle Bauer) är riktigt härlig. Favoriten är när hon tar hem en torsk, sätter på en taskig Elviskopia på stereon, plastar in sitt Elvisaltare, tar på hårnät och drar på sågen samtidigt som hon sjunger med i låten som hon tar betalt! Mycket skön scen och med mycket fina bröst!


Gunnar Hansen är även han med och ja, han hade kvittat egentligen. Han bara rabblar sina repliker och ser ut att leva på gamla meriter från en annan berömd film som även den innehåller en såg. Ni vet vilken. Linnea Qiugley är varken en skönhet eller någon stor aktris men vad fan, hon är skön helt enkelt. Tänk bara på Night Of The Demons!

Här kommer en bild till:


Jepp. Det är The Virgin Dance Of The Double Chainsaws ni bjuds på här. I´m a bad man som avslöjar den redan...

Utgåvan är skön med härligt sliten print som det varnas för i början och den är i anamorfisk widescreen. Ljudet är lågt och det finns ingen text men det kvittar för det går att höra den sköna dialogen fint trots det låga ljudet. Gott extramaterial är här med för de som vill fördjupa sig i det.

Kulisserna är verkligen inget att hänga i granen här och allas våran Jack ser mer ut som en kusin till Indiana Jones än en gammeldags detektiv. Det är bara piskan som fattas!
Hansen är verkligen inget vidare som skådis och funkar bäst när han mest gör grisljud och kvider för min del fast han ordnade upp det lite i Murder-Set-Pieces.

Michael Sonye som är bartender här i filmen är verkligen en slående kopia på den galna vetenskapsmannen i de gamla Snurre Sprättfilmerna från förr. Skrämmande lik. Undrar vad hans föräldrar tänkte när han föddes! Yikes! Vi har fått en seriefigur till son!

Och i sann b-films anda så bjuds vi på T&A i massor, precis som det skall vara! Detta är en film som gör sig bäst i goda vänners lag eller som i mitt fall nu. En kall god öl och lite Jack Daniels att skölja ned den med.

Ett ypperligt val för alla oss som älskar skräpfilmer och det gör väl de flesta som läser här inne. Så god jul på er alla som läser och jag uppskattar att ni tar eran tid för att läsa här. Lämna gärna era kommentarer eller åsikter eller önskemål om ni har det om någon film ni vill se skrivet om här inne så ser vi vad som sker!

Rekommenderas det varmaste! Filmen nu alltså ;D

6 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Jag är vansinnigt sugen på denna måste jag erkänna. Men den första vidcapen... är den från dvdn? Ser ut att vara i usel kvalitet.

lizzardking sa...

Nej för fasiken :D Den googlade jag fram hahaha bilden är inte perfekt men fullt godkänd. Lite raspig emellanåt men snäppet bättre vhs. Blir inte roligare än så här till jul !

Jocke Andersson sa...

Jag har lite fördomar mot den gode Fred Olen Ray... men det är en ruggigt bra titel! :)

Tobias Thuresson sa...

Ska nog skaffa den efter nyår då tror jag.

Jocke:Fördomar mot Fred Olen Ray ska man inte ha. Han gör sköna rullar ibland. ;-)

mamoulian sa...

Min gamle polare som hjälpte till rejält med flytten talade om att han sett något B-igt men rätt kul och blodigt - Zombie Strippers ... Tipsade honom då om Hollywood Chainsaw Hookers! (trots att jag inte sett någon av dem :D)

mamoulian sa...

Tja, dög väl att slå ihjäl halvannan timme förgår kväll... Småkul på sina ställen, annars inget särskilt. Ett par Talisker 10 och 18 behövdes emellertid för denna höjdare... ;-D