onsdag 17 december 2008

Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid - 2004



Precis som titeln på denna uppföljare antyder så rör det sig inte om en orm här utan flera. Och hur skoj är inte det?
Den första filmen var kul men vissa element i den drar ner den lite medan denna uppföljare går i gång nästan direkt och levererar. Men nu till handlingen, som den spelar någon roll egentligen i en djurskräckis?

Ett gäng unga och profitkåta ungdomar ger sig ut för att finna ungdommens källa i en växt i Borneo. De har siktena inställda på att göra det stora klippet och skyr inge medel för att nå sitt mål. Väl på plats i bushen upptäcker de att regnperioden börjat och att ingen vill skeppa dem dit de ska. Men lyckan står den djärve bi och de finner en amerikan som kan skeppa dem för en bra slant.

Sagt och gjort. I väg åker de och snart börjar det verkligen spåra ut totalt!

Som sagt. En kul och skön film med bra tempo. Effekterna är bra trots det är cgi, vad skulle de annars vara egentligen vid dessa storlekar som ormarna har här? Jag klagar inte. Jag njuter i fulla muggar. Skådisarna är bra och speciellt Johnny Messner som kapten bölja funkar fint för mig. Han gör även bra i från sig i Running Scared och Tears Of The Sun. De andra är okej de med men där är en typ som verkligen går mig på nerverna. Maken till irriterande och jobbig typ får man fanimej leta efter i en film. Jag tänker inte ens gå in på nöttan.

Här är det gott om fina scener speciellt en där de vadar fram i vatten och man får se scenen ovanifrån och vad som slingrar sig fram mellan dem. Totalt oväntande för dem men kul för oss.
En annan är när en av dem fastnar i en undervattensgrotta och får besök. Gissa av vad!

Rekommenderas till alla älskare av stora djurfilmer!

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag kände mig faktiskt lite kallsinnig till tvåan, men ser fram emot trean mer. Don't hazzle with the Hoff.

Weekend Video sa...

Trean är skön den med. Och Hasselhoff är förvånansvärt bra där faktiskt. Gillar inte han annars men där är han bra. Nu är det fyran man väntar mest på. Trean står här i hyllan och åker nog på i kväll efter sista arbetsdagen :D

Jay sa...

Jag har R3an med DTS på Anacondas

Jag tycker att trean är den bästa i serien