onsdag 3 mars 2010

Ninja Assassin - 2009They will pay... In rivers of blood!

Förmodligen världens hårdaste replik någonsin är från Shogun Assassin som är världens hårdaste samurajfilm alla kategorier och även den blodigaste actionfilm jag kan tänka mig utan att det blir en splatterfest av det hela men se. Den har blivit utmanad och omkörd nu av en nykomling som inte ens är nattagammal. Ninja Assassin har inte bara namnet gemensamt med Shogun Assassin, den har även mängden kapade kroppsdelar gemensamt samt att vi får inte litervis med blod här. Vi får kubikliter med det röda flytande guldet! Filmen fullkomligt flyter fram och i den aldrig sinande strömmen så följer kroppsdelar så som armar, ben, fingrar, skallar och en hel del annat som går att skära/hugga av.

Jag tycker denna är precis allt jag hoppades på att Isaac Florentines Ninja skulle vara och mer. Inget fel alls på den filmen men den hade ett stort problem och det var det att den saknade ninjor och det kompenseras här för vi får inte många sekunder i filmen utan att det dräller av dem här. Vad som är mer kul är det att de låter verkligen dem bli de skuggkrigare som det alltid pratas om i andra ninja-filmer men sällan blir bra. Det är inte utan att det blir lite skräckkänsla över situationen när de väl är i gång för det görs på rätt sätt som används annars mest i just skräckfilmer och jag gillar det som fan. Mer ninjor åt folket för bövelen!

Men det väsentliga är det att det går inte att göra en ninja-film utan att ha med Sho "sulan" Kosugi i en roll och här gör han sitt livs roll som huvudskurken. Han är helt enkelt stenhård här som till och med Charles Bronson hade kunnat uppskatta. De andra är inga jag känner till och den som mest sticker ut annars är Rain i rollen som våran hjälte. Kanske har lite svårt med engelskan men funkar fint i stridsscenerna han gör med bravur.

Nej, utan tvekan årets blodigaste film och framför allt är det snyggt gjort med. Fotot är härligt och jag kan inte vänta tills man får se denna på Blu-ray med ett saftigt DTS-spår som får hela lägenheten att skaka av härligt übervåld. Så nu är det jag som färgar om pyjamasen, tar fram de gamla Kinadojjorna och ger mig ut på byn i nattetid och hoppas bara att Bjuv är redo för en ny lönnfet soffpotatis som ninja för detta är verkligen den bästa ninja-filmen sedan Revenge of the Ninja, om inte bättre ärligt talat. Nu ser vi bara fram emot uppföljaren för den kommer lika säkert som flatlöss på en löningsdag på en idrottsresa till Tyskland.

Rekommenderas varmt.

5 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Det kommer att bli en bra helg... Ninja assassin och REC 2 inbokade... :)

Weekend Video sa...

Det vill jag verkligen lova det! :D

Mr_v sa...

Har hört mycket gnäll på risigt CGI-blod i den här. hur ligger det till med den saken?

khenrikm sa...

Klart Bjuv är redo - annars får väl Bjuv BLI redo. Ut i nattens skuggor nu med dig...!

Weekend Video sa...

Mr_v:
Jag märkte inget av det även om det var just cgi. Det finns avsevärt värre exempel på det i andra filmer. Så denna kan du allt se om inget annat för att bli bevisad om att de som sagt haft fel ;D

khenrikm:
Inväntar min trogna sidekick bara så ska nog fasiken skuggorna i Bjuv bli levande ska du se ;D