torsdag 10 december 2009

Screamers: The Hunting - 2009



Screamers med Peter Weller var en helt okej film vilket detta verkligen inte var. Taffliga actionscener varvas osympatiska karaktärer, gråa aktörer och en sluttwist som man ser komma redan på omslaget till filmen. Vilket är mer spännande än själva filmen får jag tillägga med. Storyn är den att ett nödanrop kommer från samma ställe som i första filmen Peter Wellers karaktär flydde i från. Så givetvis åker ett gäng stridspittar dit och finner endast död och förintelse och Screamers såklart.

Miljöerna är som tagna ur ett lokalt grustag och effekterna när maskinerna sprängs är cgi. Goret däremot är fint och faktiskt enda behållningen i filmen. Den är jäkligt bra gjord och hederlig latex. Actionscenerna är verkligen dåliga vilket förvånar då just de nämnda gore-scenerna är raka motsatsen. Underligt kan man tänka men det är den kalla verkligheten i denna film. Trots ett lagom raskt tempo så blir man ändå uttråkad och bara väntar på slutscenen ska komma och rädslan att den ska vara precis vad man förväntar sig att den ska vara stämmer med.

Inget direkt att ödsla tid på utan se något bättre än denna för er tid är värd mer än det här tramset fast skulle ni ändå se den så spola fram till gorescenerna så får ni lite möda för ert besvär.

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag tyckte den kom igång lite när de kom till människornas läger... men där var de ju bara i en kvart så det gick utför där också. Men effekterna var roliga.

Weekend Video sa...

Goret var jäkligt fint, samma med de andra effekterna men resten... huh