fredag 18 december 2009

Trilogy Of Terror II - 1996



Dan Curtis, mannen som gav oss fina och karaktärer som Kolchak, Vampire, Gunder Hägg, Curse Of The Black Widow och denna faktiskt är en intressant herre med många fina filmer och tv-serier på sin lyra. Originalet Tales Of Terror är även den en tv-film, dock en pilot som ej ledde till något men fick eget liv. Där spelade Karen Black alla huvudrollerna även den episod där det handlade om tvillingar. Själv tyckte Black att detta var den film som placerade henne i b-films träsket som hon själv inte tyckte hon hörde hemma i riktigt. Men nu till denna fortsättning.

I samma anda som sin föregångare så är Dan Curtis bakom denna och allt är skrivet av Richard Matheson och även här får vi en kvinnlig lead i alla roller. Snygg är hon med till skillnad från Black! Och då detta är en episodare så drar vi de tre delarna i korthet och väcker erat intresse.

1. The Graveyard Rats - Den första och den bästa i mitt tycke av de tre och här handlar det om ett äkta par, en arg girig älskare och stora råttor vilket titeln avslöjar. Vi ser även här den gamle hårdingen Geoff Lewis som gravplundrare och vi får stora härliga råttmodeller som jag gärna sett mer av i en helt egen film. Väldigt underhållande och skön film med grymma effekter.

2. Bobby - Ensam mamma hemma med saknad efter drunknad son börjar leka med svart magi och vips så knackar det på dörren. Erkänn, ni känner igen det! Jepp, Det är Deathdream eller Aphanden igen fast denna gången är det inte riktigt samma för det är trots allt Dan Curtis som är bakom det. Ett intressant avsnitt som funkar fint även om man tror man sett det och vet hur det går.

3. He who kills - Den okända Zuni-dockan från första filmen är tillbaka och har man sett den så vet man vad som väntar en annars blir det en glad överraskning. Men vi kan säga som så att denna filuren får Chucky att framstå som Emil i Lönneberga. Ett härligt avsnitt!

Överlag, en jäkligt cool och bra tv-film som definitivt bör kollas upp av alla som gillar episodare och sköna rysare eller helt enkelt vill se allt med Dan Curtis. Själv kommer denna rulla fler gånger. Rekommenderas!

Inga kommentarer: