måndag 28 december 2009

Tormented - 2009En mobbad kille tar sitt liv efter att ha fullkomligt fått sitt liv förstört av mobbarna på skolan gått på. Men det tar inte slut där utan han återkommer och tar en gruvlig hämnd i sann gengångaranda och ingen skonas, inte minst gympaläraren!

Kontroversiellt ämne minst sagt då detta är något som förekommer dagligen och värre har det faktiskt blivit sedan internets uppkomst med. Mobbarnas uppfinningsrikedom vet inga gränser när det gäller att nå sina offer vilket även visas i denna brittiska film. Även om det är lockande med skoluniformer med vita knästrumpor så gör det inte saken lättare att personerna i dem är ena jävla svin. för svin är precis vad de är här och jag tror inte att mobbare visats så här grymma i en film fanimej och inte blir det lättare när alla är bara några självupptagna as och värst är nog fan tjejerna i gänget.

Nu är detta ingen direkt skräck ej heller någon action, thriller eller som den kategoriseras på IMDB så ska den vara en blandning av skräck och komedi. Själv kan jag inte se eller finna något komiskt i en film om sådan här mobbning men tydligen så gör någon det. Att genrebestämma denna är inte lätt för mig utan den griper tag och visar upp ett rejält helvete för den drabbade och även om han får sin hämnd så är det trots allt tragiskt. Ingen ska behöva gå igenom sånt här någonsin vare sig i skola, hemma eller på jobb. Mobbare is a bunch of motherfuckers helt enkelt.

Iom detta är en hämndfilm så serveras det gott om fina dödsscener precis som man förväntar sig de svinen ska få. Vi får bland annat en fin kastrering medels spade som är utanför bild men inte resultatet, en drunkning via klassikern bomben, jäkligt kul scen faktiskt och mera. Slutet är faktiskt jäkligt bra som sluter cirkeln fint och vad ni än gör så sitt kvar i eftertexterna, det kommer mera.

Skådisarna är för mig unga och okända och speciellt Tuppence Midleton var söt över förväntan så är den mest kände här Geoff Bell och han kan spela sådana här roller utan manus. Jag tror han har det i blodet. Iofs så har han inte det i Botched men väl i Green Street Hooligans. Det är framför allt välspelat och förvånansvärt bra och tiden rasar i väg och man sitter till sist och bara hoppas på att svinen får det de förtjänar och det får de med. Men bäst är slutet som jag gillade skarpt. Hoppas bara någon blev intresserad nu av den och ser filmen för det är den väl värd!

Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Ja mobbing suger, man ska vara glad att man sluppit det.
Mobbing visas ibland i film utan att dess konsekvenser tas upp. Enstaka gånger kan resultatet ändå bli ok (Heathers) men det är verkligen ett speciellt ämne. Den här verkar dock intressant så den får man kolla upp. Tackar!

lizzardking sa...

Nemas problemas!

Tobias Thuresson sa...

Tuppence Middleton kan vara världens coolaste namn. I´m just saying.