tisdag 22 december 2009

Bleeders - 1997



Bleeders eller Hemoglobin som den även kallas är en typisk gummimonsterfilm med allt vad det innebär. Det är gummimonster som är väldigt trolliknande med brist på ben med en kannibalistisk ådra med smak för små barn och de små rackarna är hermafroditer på köpet med så det är det roliga i filmen. Det tråkiga är det att tempot är rätt segt och ointressant förutom när det är dags för gummiraffel, då blir det definitivt intressantare.

Storyn handlar om ett par som kommer till karlen i förhållandets hemort för att finna hans ursprung då han är allvarligt sjuk. Väl på plats så rullar en story upp med incest, Holländare och allmänt taskigt leverne. Och det är här det verkligen tråkiga kommer in. Killen som allt detta ska handla om är så fruktansvärt tråkig och ser mer ut som en lidande konstnär/musiker som är för djup för sitt eget bästa att man stör sig så fort han är i bild. Hans fru i filmen däremot är en annan femma. Jag satt och hoppades på att detta var hennes enda spelfilm och resten skulle vara porr så man kunde leta upp en film med henne och ägna sig åt lite självbefläckning men det sket sig. Hon har bara gjort tv, ingen porr.

Rutger Hauer, denna gigant, är med som nedsupen läkare med kofta och fluga och sköter sig bra som vanligt. Koftan däremot fick mig att inse hur undervärderat detta varma plagg egentligen är. Har själv planer på att skaffa en brun sådan som sticker som fasiken och sedan sitta naken hemma och hoppas på att det ringer på dörren. Hauer, trollmonsterna utan ben och Kristin Lehman som spelade frun, är det som är värt att se här. Resten var bara en transportsträcka för det. Lite tråkigt kanske och inget som lockar folk att se filmen men monsterna är häftiga och allt raffel i deras boning gör att man håller sig kvar. Fast den dummaste scenen i filmen är när den lidande konstnären glufsar i sig ett dött foster, smeker sig själv framför en spegel samt slickar på sin egen spegelbild och sedan går och bankar på frugan som sett allt i en enda tagning. Då reste till och med jag på ögonbrynen för det var så dumt och den måste ju såklart ses med då, eller hur?

Inga kommentarer: